ΔΟΕ: Παραμένει η ποινή αποκλεισμού της Ρωσίας μέχρι νεωτέρας

136
ΔΟΕ: Παραμένει η ποινή αποκλεισμού της Ρωσίας μέχρι νεωτέρας

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παρέτεινε την τιμωρία που έχει επιβληθεί στη Ρωσία για το σκάνδαλο ντόπινγκ 

Την ημέρα που η ρωσική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι η Γελένα Ισινμπάγεβα θα είναι η επικεφαλής της δεκαμελούς επιτροπής που θα εποπτεύει τη λειτουργία της ρωσικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επεφύλασσε ένα ακόμη άσχημο νέο.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ μετά τη σημερινή του συνεδρίαση ανακοίνωσε την απόφαση του να παραταθούν τα προσωρινά μέτρα κατά των Ρώσων αθλητών μέχρι… νεωτέρας. 

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η ΔΟΕ (μέσω των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών) πήρε την απόφαση να αποκλείσει εκατοντάδες ρώσους αθλητές, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η αθλήτρια Γιούλια Στεπάνοβα (για παραπαποιημένα δείγματα και ελέγχους παρωδία).

Μάλιστα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτεί η πλήρης έκθεση του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, του ειδικού ερευνητή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ ο οποίος είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

PROTOTHEMA