Διατηρήθηκε η ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Καλύμνιο

193

Με απόφαση που έλαβε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων διατηρήθηκε η ποινή κάθειρξης 8 ετών και η χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ, που είχε επιβληθεί την 13η Οκτωβρίου 2015 από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε έναν 25χρονο κάτοικο Καλύμνου.
Ο 25χρονος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στη θέση Γιαννοχώραφα της Καλύμνου την 8η Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί κατείχε ηρωίνη βάρους ενός γραμμαρίου η οποία ήταν τοποθετημένη στο αυτοκίνητο του και ποσότητα 500 γραμμαρίων ηρωίνης η οποία ήταν τοποθετημένη σε κάλτσα, επιμελώς κρυμμένη κάτω από το έδαφος κοντά σε βράχο σε χωματερή της ίδιας περιοχής.
-Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 40χρονος Καλύμνιος, κάτοικος Λέρου, που κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής για το ότι στην περιοχή Τεμένια Λέρου την 25η Ιουλίου 2012 κατείχε κάνναβη βάρους 119 γραμμαρίων, ποσότητα φυσικών αποσπασμάτων κάνναβης προς ξήρανση βάρους 660 γραμμαρίων ενώ καλλιεργούσε και 131 δενδρύλλια κάνναβης.
Επιπλέον τον ίδιο χρόνο συγκόμισε 90 τουλάχιστον δενδρύλλια κάνναβης καθαρού βάρους 779 γραμμαρίων.
-Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 27χρονος Βούλγαρος και ένας 20χρονος ημεδαπός, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που εξιχνίασε προχθές το τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Στην υπόθεση ενεπλάκησαν επίσης μια 17χρονη Βουλγάρα, ένας 21χρονος ομοεθνής της κι ένας 32χρονος υπήκοος Μπαγκαντές.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» την 15η Μαρτίου 2017 και περί ώρα 10.30 στο λιμένα της Ακαντιάς κατά τον κατάπλου του Blue Star 2 κατελήφθη μετά από έλεγχο η 17χρονη να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 4,7 γραμμαρίων εντός δυο πλαστικών συσκευασιών, δυο δενδρύλλια κάνναβης και άγνωστη ουσία εντός μίας πλαστικής σακούλας συνολικού μικτού βάρους 187,6 γραμμαρίων.
Ο δεύτερος την περίμενε πλησίον του λιμένα της Ακαντιάς εντός αυτοκινήτου για να την παραλάβει. Προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και παραδέχτηκαν ότι οι εν λόγω ποσότητες, όπως και τα δενδρύλλια, είναι για προσωπική χρήση.
Οι λιμενικοί έκλεισαν ακολούθως ραντεβού με τη χρήση του τηλεφώνου του δεύτερου με τον 27χρονο ο οποίος φέρεται στο παρελθόν να τον είχε προμηθεύσει  με ναρκωτικές ουσίες.
Προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα και στο ραντεβού παρουσιάστηκε λιμενικός ο οποίος διαπίστωσε ότι ο τρίτος ενεργούσε ως μεσάζοντας του ημεδαπού.
Ο 27χρονοςμε τον λιμενικό, που παρίστανε τον αγοραστή, μετέβησαν στην οικία του ημεδαπού και την στιγμή που κατέβηκε για να του παραδώσει ναρκωτικά συνελήφθησαν.
Στην κατοχή του τέταρτου βρέθηκε μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη βάρους 69,2 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνα στην οικία του παρουσία αστυνομικού βρέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,3 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων, μία όμοια συσκευασία με κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ένα πακέτο χαρτάκια, ένα πλαστικό ποτήρι με υπολείμματα κάνναβης, ένα κουτί παπουτσιών με υπολείμματα κάνναβης και μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων με υπολείμματα κάνναβης.
Ο ημεδαπός οδήγησε τους λιμενικούς σε οικία στην περιοχή Επτά Βαγιες στην οποία διέμενε ο Πακιστανός.
Σε έρευνα στην οικία βρέθηκε στην κατοχή του, ένα γραμμάριο κάνναβης.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη  ο δικηγόρος κ. Στ. Σκλάβος.

ΠΗΓΗdimokratiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ