Διευκρινίσεις Στ. Κοντονή για την τροπολογία για τον Κώδικα Συμβολαιογράφων

  111

  Δεν μεταβάλλεται ούτε ο χαρακτήρας των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ούτε η κατά τόπο αρμοδιότητα των συμβολαιογράφων, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επιφέρει τροποποιήσεις στον Κώδικα Συμβολαιογράφων, διευκρινίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

  Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του ζητήματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και γίνεται για λόγους μικροπολιτικούς».

  Επίσης, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «η απόκτηση άδειας χρήσης, η συντήρηση, η τεχνική και λειτουργική υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων, του λογισμικού, της πλατφόρμας ή πύλης ηλεκτρονικών εφαρμογών, εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ίδιους τους συμβολαιογράφους οι οποίοι θα συνδέονται μέσω του υπολογιστή τους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να διενεργούν τους πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας».

  Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «η επιλογή εταιρείας που θα παρέχει το λογισμικό δεν αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά τους ίδιους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους που θα συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις, ενώ δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού αντισυμβαλλόμενο δεν είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης».

   

   

  ΠΗΓΗnaftemporiki.gr
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_12dd3f_8.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home3/kokkinos/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1924