Πρόντι: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο μεταναστευτικό.

117

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, τόνισε πως η κατάσταση με το μεταναστευτικό βρίσκεται εκτός ελέγχου λόγω του πολέμου στη Λιβύη, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους ευρωπαίους ηγέτες.


Σύμφωνα με τον Πρόντι, η κατάσταση με το μεταναστευτικό βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς ο πόλεμος στη Λιβύη υποτίθεται πως θα διαρκούσε μόνο μερικές εβδομάδες και κατέληξε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άφησε αιχμές κατά των ευρωπαίων ηγετών, τονίζοντας ότι δεν προσπαθούν αρκετά.
Η κατάσταση με το μεταναστευτικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, εξαιτίας του πολέμου στη Λιβύη, που θα έπρεπε να διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται περισσότερο και από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν βλέπω να γίνονται σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εκεχειρίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες».
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του την Πέμπτη, ο Πρόντι ρωτήθηκε για τις ΜΚΟ που μπλέκονται στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, δηλώνοντας πως υπό όρους δεν είναι αντίθετος στην εμπλοκή τους. «Είναι αναγκαίο να υπάρχουν σαφείς κανόνες, αλλά η διάσωση ανθρώπινων ζωών πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα»

ΠΗΓΗtriklopodia.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ