Σε καθεστώς ομηρίας οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σύρου

83
Τι ανέφεραν εκπρόσωποι τους στον υπουργό Ναυτιλίας Παν.Κουρουμπλή
Τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Σύρου συνάντησε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι περιέγραψαν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Ναυπηγείο του Νεωρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρία τους κρατάει σε καθεστώς ομηρείας, καθώς τους οφείλει, όπως ανέφεραν, από 18 έως 25 μισθούς. Σημείωσαν ότι έτσι προκαλείται ένα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη τη Σύρο, αφού το Ναυπηγείο «καταλαμβάνει το 80% της οικονομίας του νησιού.»
Ενημέρωσαν επίσης τον υπουργό για μία πρόταση εξαγοράς που έχει υποβληθεί από ξένον επενδυτή, με βασικούς όρους την εξόφληση των δεδουλευμένων, την εξόφληση των οφειλών του Ναυπηγείου στους προμηθευτές της Σύρου, την επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό του Ναυπηγείου, ώστε αυτό να ξαναλειτουργήσει και τη διαγραφή άλλων οφειλών. Συζητήθηκαν ενδεχόμενα ελάφρυνσης των χρεών του Ναυπηγείου, ωστόσο, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κουρευτούν οι πραγματικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συνάντηση, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του κ. Κουρουμπλή ότι θα μελετήσει την πρόταση εξαγοράς και ότι θα τη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς.
ΠΗΓΗΒΗΜΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ