Ανατροπή στη δίκη για το φονικό της Παραμύθας

109

ΚΥΠΡΟΣ : Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία, η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο πατέρας για φόνο εκ προμελέτης μετατράπηκε από την Εισαγγελία σε ανθρωποκτονία.

Νέα ανατροπή σημειώθηκε χθες στην πολύκροτη δική για το φονικό της Παραμύθας, δυο σχεδόν χρόνια μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος στις 14 Οκτωβρίου του 2015, με θύμα τον 19χρονο Οδυσσέα Θεμιστοκλέους και φερόμενο δράστη τον πατέρα του Τιμολέοντα.

 

Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία, η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο πατέρας για φόνο εκ προμελέτης του γιου του μετατράπηκε από την Εισαγγελία σε ανθρωποκτονία. Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα ζήτησε την επανακλήτευση τριών μαρτύρων κατηγορίας και συγκεκριμένα αστυφυλάκων.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο Λεμεσού κάνει αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, οι τρεΙς μάρτυρες θα κληθούν για εξέταση την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ με το πέρας της διαδικασίας το δικαστήριο θα ορίσει ημερομηνία για την έκδοση της εκ πρώτης όψεως απόφασης για την υπόθεση. Ωστόσο, ούτε η μετατροπή της κυριότερης κατηγορίας που αντιμετωπίζει δεν πτόησε τον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους, ο οποίος, όχι μόνο αρνείται ότι ήταν αυτός που μετά από διαπληκτισμό πυροβόλησε εν ψυχρώ με το κυνηγετικό του όπλο και σκότωσε στην αυλή του σπιτιού τους τον μικρότερο γιο του, αλλά φορτώνει το έγκλημα στον μεγαλύτερο γιο του Αλέξανδρο.

Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι τα δυο αδέλφια τσακώθηκαν μεταξύ τους και επενέβη για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο, πλήττοντας τον άτυχο Οδυσσέα στην κοιλιακή χώρα. Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα εκείνης της ημέρας, στην κατάθεσή του ο 22χρονος Αλέξανδρος ανέφερε ότι «ενώ έτρωγα, άκουσα τον παπά μου να φωνάζει του αδελφού μου να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
Από τη συζήτηση κατάλαβα ότι ο αδελφός μου δεν του τα έδινε γιατί έπρεπε να πάει στο στρατόπεδό όπου υπηρετούσε», εξήγησε. «Αμέσως ο παπάς μου μπήκε στο δωμάτιό του και βγαίνοντας είπε: Εννά με κάμνετε ότι θέλετε; Εννά σε παίξω». «Έτρεξα», συνέχισε, «όμως δεν πρόλαβα. Όπως ήμουν πίσω του, τον είδα να παίζει τον αδελφό μου στην κοιλιά».

Πηγή: https://politis.com.cy/article/anatropi-sti-diki-gia-to-foniko-tis-paramithas

ΠΗΓΗpolitis.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ