Απορρίφθηκε αγωγή δημοσιογράφου για τραυματισμό του σε δημόσιο κτήριο

98

Με την υπ’ αρίθμ. Α556/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή που υπέβαλε κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιογράφος της Ρόδου με την οποία διεκδικούσε χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, ως ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που είχε υποστεί εξ’ αιτίας βαρύτατου τραυματισμού του και σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας που υπέστη μετά από πτώση στα σκαλιά του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Ρόδου στο «Ζέφυρος».
Στην αγωγή, που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού, ανέφερε ότι την 30ή Αυγούστου 2010, μετέβη στο κτήριο «Ζέφυρος», όπου είχε την έδρα του τμήμα της τότε Νομαρχίας Δωδεκανήσου, στεγάζοντας και άλλες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Ρόδου, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να λάβει συνέντευξη από τον τότε αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Μετά το πέρας της συνέντευξης και περίπου κατά τις 13.30, εξήλθε από το κτήριο, συνοδευόμενος από τον κ. Χατζηδιάκο, χρησιμοποιώντας την οπίσθια είσοδο, η οποία καταλήγει στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του συγκεκριμένου κτηρίου.
Κατά την κάθοδό του από τις σκάλες της συγκεκριμένης εισόδου του κτηρίου, ανύποπτος, καθώς δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα και ούτε μπορούσε να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατούσε στα κατώτερα σκαλοπάτια, γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τις σκάλες, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δαπέδου καθώς στα σκαλοπάτια υπήρχαν παντού νερά, τα οποία σε συνδυασμό με την λεία επιφάνεια των μαρμάρων της σκάλας, δημιουργούσαν ένα δάπεδο εξαιρετικά ολισθηρό και ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπως αποδείχθηκε.
Συγκεκριμένα, τα νερά προέρχονταν από τα δεκάδες κλιματιστικά μηχανήματα που λειτουργούσαν ήδη από τις πρωινές ώρες στο εν λόγω κτήριο και ήταν τοποθετημένα στους ορόφους της οπίσθιας – νοτιοανατολικής πλευράς του κτηρίου, αφού σε κάποια οι σωλήνες απορροής – εξόδου των νερών από τα κλιματιστικά μηχανήματα κατέληγαν στο πλατύσκαλο της σκάλας, όπου δεν υπήρχε κανένα δοχείο περισυλλογής αυτών, ενώ σε άλλα έρρεαν απευθείας από τα κλιματιστικά μηχανήματα στο πλατύσκαλο και στη συνέχεια προς τα σκαλοπάτια.
Όταν προσπάθησε, όπως τονίζει, μετά το πρώτο σοκ, να σηκωθεί από το δάπεδο ήταν αδύνατο, καθώς δεν αισθανόταν το δεξί του πόδι, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση. Μετά από εντολή του κ. Χατζηδιάκου σε υπάλληλο της Νομαρχίας, εκλήθη ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις.
Μετά τις εξετάσεις, οι ιατροί διέγνωσαν ότι από την πτώση είχε υποστεί ρήξη καταφυτικού τένοντα τετρακέφαλου δεξιού γόνατος και τον ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα για την αποκατάσταση αυτής της βλάβης, λόγω όμως της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε εξαιτίας εγχείρισης στην καρδιά (μπαλονάκι) στην οποία είχε υποβληθεί λίγο καιρό πριν, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια το χειρουργείο.
Για το λόγο αυτό του άλλαξαν φαρμακευτική – αντιπηκτική αγωγή που ελάμβανε, λόγω του προβλήματος με την καρδιά του (στεφανιαία νόσος) και μετέθεσαν το χειρουργείο μετά από δέκα ημέρες. Όπως δε τον ενημέρωσαν, λόγω της πρόσφατης εγχείρισης στην καρδιά, η πτώση θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία.

Μετά την χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε τελικά την 09η Σεπτεμβρίου 2010, παρέμεινε στο Νοσοκομείο για πέντε ημέρες, εξερχόμενος στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, όπου του χορηγήθηκε αγωγή και οδηγία να βαδίζει για έξι εβδομάδες τουλάχιστον κάνοντας χρήση κατ’ αποκλειστικότητα βακτηριών μασχάλης.
Στη συνέχεια, προκειμένου για την αποθεραπεία του, άρχισε, όπως περιγράφει, ένας πραγματικός γολγοθάς, αφού πέραν των έντονων πόνων από την επέμβαση, δεν μπορούσε να κινηθεί και παρέμενε κλινήρης αρχικά και στη συνέχεια εκινείτο ελάχιστα με την χρήση δύο βακτηριών μασχάλης, με αποτέλεσμα δύο έτη μετά τον τραυματισμό του και την χειρουργική επέμβαση, παρά την φαρμακευτική και φυσιοθεραπευτική αγωγή, να περπατάει με αστάθεια και αδυναμία στο δεξί του πόδι, η κατάσταση του οποίου δυστυχώς δεν έχει επανέλθει ούτε στο μισό των δυνατοτήτων προ του τραυματισμού του.

ΠΗΓΗdimokratiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ