Για τις 19 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

102

Νωρίτερα σήμερα κατέθεσαν συνολικά τρεις μάρτυρες – Τί είπε ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη για τον γιο του

Στις 19 Οκτωβρίου συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Νωρίτερα σήμερα η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Ο ίδιος σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του γιου του, είπε ότι ήταν αγαπητός και κατά της βίας.

“Αυτό που έγινε είναι συνέχεια άλλων παράνομων ενεργειών-επεισοδίων σε βάρος κατοίκων του Προφήτη Ηλία” τόνισε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε “Ο γιος μου ήθελε να αλλάξει την κοινωνία του χωριού και αυτό δεν άρεσε στους δράστες, τον ζήλευαν”. Ακόμα ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη ανέφερε “Παλεύαμε να μην συμβεί κακό στον τόπο μας και τελικά έγινε σε μας”.

Είπε ότι είχε γίνει ένα επεισόδιο 20 ημέρες πριν σε βάρος συγγενικού του προσώπου από μέλη της οικογένειας των κατηγορουμένων και είχαν προσπαθήσει οι άλλοι να τα βρουν αλλά εκείνοι δεν ήθελαν. Επίσης την προηγούμενη ημέρα είχε γίνει ακόμα μια παρεξήγηση.

Για την ημέρα των φονικών υποστήριξε ότι είχε γίνει επεισόδιο σε γλέντι του κλήδονα όπου ο τότε ανήλικος γιος του βασικού κατηγορουμένου άρχισε να πυροβολεί γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του άτυχου Πριάμου, ο οποίος τον αφόπλισε. Ακολούθησε τηλεφώνημα από τον κρεοπώλη ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τον Πριαμο Ξυδάκη.

Ο ίδιος επιμένει σε όλους τους τόνους ότι ο γιος του πήγε στο κρεοπωλείο χωρίς όπλο αλλά και χωρίς λοστό.Αναφέρθηκε επίσης σε κάποιες προστριβές που προηγήθηκαν του φονικού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Πρίαμος δεν ήθελε ούτε να τους χαιρετάει λόγω της συμπεριφοράς τους και περιστατικών που είχαν γίνει.

Λίγο πριν τις 15.30, η πολύωρη κατάθεση του Γιάννη Ξυδάκη ολοκληρώθηκε και τη “σκυτάλη” πήρε η σύζυγος του Πρίαμου Ξυδάκη, η οποία συναισθηματικά φορτισμένη αναφέρθηκε στον άνδρα της ως υπόδειγμα ανθρώπου, πατέρα και συζύγου.

Τέλος, κατέθεσε και η κόρη του Μ. Σταυρουλάκη

ΠΗΓΗcretalive.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ