Δεν έβρισκαν μεταφραστή και αναβλήθηκε η δίκη για τον τραγικό χαμό 13χρονου σε λούνα παρκ του Ελληνικού

72

Μια απίστευτη αιτία, ενδεικτική της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά δικαστήρια οδήγησε στην αναβολή της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας της υπόθεσης του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα παρκ, στο Ελληνικό, που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα αγοράκι και να τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του.

Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσουν  5 άτομα, τρεισήμισι χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται (κατά περίπτωση) για  ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το τραγελαφικό του πράγματος αναδείχτηκε όταν διαπιστώθηκε πως δεν είχε προβλεφθεί η παρουσία διερμηνέα καθώς οι δυο κατηγορούμενοι, χειριστές των παιχνιδιών του λούνα παρκ, είναι από το Μπαγκλαντές. Έτσι, το δικαστήριο άρχισε τις προσπάθειες του για την ανεύρεση διερμηνέα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο κατάλογος εξαντλήθηκε αλλά διερμηνέας δεν… εντοπίστηκε! Ο συνήγορος των κατηγορουμένων πήρε την  πρωτοβουλία να δώσει, ο ίδιος, λύση στο πρόβλημα. Έφυγε από τη δικαστική αίθουσα, που βρίσκεται στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη, και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προς αναζήτηση διερμηνέα. Λίγη ώρα αργότερα ο σκοπός επετεύχθη και ο συνήγορος επέστρεψε στο δικαστήριο έχοντας μαζί του τον… ακριβοθώρητο διερμηνέα . Η εξέλιξη , όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. Και αυτό γιατί , αμέσως μετά, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ανάγκη και για δεύτερο διερμηνέα , αυτή τη φορά της Ιταλικής γλώσσας καθώς ο κατηγορούμενος διαχειριστής του εξοπλισμού του λούνα παρκ είναι Ιταλός.

Μια νέα…επιχείρηση ανεύρεσης διερμηνέα ξεκίνησε αλλά στο μεταξύ, όπως διαπιστώθηκε, ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές…έφυγε!

Τελικά, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αναβολή της δίκης για να κληθούν διερμηνείς και για τις δυο γλώσσες. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 26 Μαρτίου 2018 ενώ παράλληλα έκανε δεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον Ιταλό κατηγορούμενο.

ΠΗΓΗcapital.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ