Αποζημίωση ζητά η Πολωνία από τη Γερμανία

113

Ο ηγέτης του κομματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είπε ότι η χώρα του θα ζητήσει αποζημίωση από τη Γερμανία λόγω απωλειών που προκλήθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου

 

Η Πολωνία θα ζητήσει αποζημίωση από τη Γερμανία.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είπε ότι η χώρα του θα ζητήσει αποζημίωση από τη Γερμανία λόγω απωλειών που προκλήθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που προκλήθηκαν από τους Ναζί.

Λόγω των απωλειών την περίοδο του πολέμου σύμφωνα με τον Κατσίνσκι αποζημιώσεις πήραν οι Γάλλοι και οι Εβραίοι αλλά μόνο η Πολωνία δεν πήρε αποζημίωση.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι σημείωσε ότι δεν θα παρατήσουν να προσπαθούν για να πάρουν αποζημίωση από τη Γερμανία.

Οι Ναζί την περίοδο του πολέμου επιτέθηκαν στην Πολωνία και αργότερα στη συγκεκριμένη χώρα επιτέθηκε η Σοβιετική Ένωση με αποτέλεσμα να βρει τέλος η εθνική ανεξαρτησία της Πολωνίας.

Καταστράφηκε όλη η βιομηχανία στη χώρα και σκοτώθηκαν 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε πολέμους και σε καταυλισμούς.

Ο Κατσίνσκι ζήτησε από τη Γερμανία να έχει ευθύνες για τις απώλειες ενώ η Γερμανία δεν αποδέχεται τους σχετικούς ισχυρισμούς και τα αιτήματα της Πολωνίας.

Το θέμα των αποζημιώσεων έχει συζητηθεί στο παρελθόν στη Βουλή της Πολωνίας και σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών η Γερμανία πρέπει να πληρώσει αποζημίωση των 48,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η Γερμανία σχετικά με τις αποζημιώσεις της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είπε ότι δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στην επικαιρότητα τους και τα σχετικά θέματα έχουν ρυθμιστεί με διεθνείς συνθήκες.