Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει την έφεση της Samsung και την υποχρεώνει να αποζημιώσει χρηματικά την Apple

87

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά από μελέτη των δικογραφιών και των όλων καταγγελιών μεταξύ Samsung Electronics και Apple, παίρνει την μεγάλη απόφαση και δίνει την εντολή προς την κορεάτικη εταιρεία να καταβάλει στην Apple το ποσό των 120 εκατ. δολαρίων για παραβίαση ευρεσιτεχνιών.

Οι δικαστές του Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του San Jose, είχε ζητήσει από την Samsung να πληρώσει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών που ανήκαν κανονικά στην Apple και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν το slide για ξεκλείδωμα, το autocorrect και τα quick links. Το Ανώτατο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2016  υποχρέωσε σε ξεχωριστή υπόθεση και πάλι την Samsung να καταβάλλει πρόστιμο της τάξεως των 399 εκατ. δολαρίων για την αντιγραφή βασικών σχεδίων του iPhone.

Μια τριμελής επιτροπή ενός δικαστηρίου της Ουάσινγκτον που ειδικεύεται σε ζητήματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, είχε αρχικά ανατρέψει την ετυμηγορία, αλλά την επανέφερε μέσω νέα της απόφαση τον Οκτωβρίου του 2016 και εδώ συμμετείχαν 11 δικαστές για να στραγούν και πάλι εναντίον της Samsung.

H αλήθεια είναι πως η Samsung έκανε έφεση πως το νέο σώμα που επανέφερε το πρόστιμο δεν ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες και ταυτόχρονα άλλαξε τον νόμο που σχετιζόταν με τις ευρεσιτεχνίες. Ωστόσο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα, το δικαστήριο διαπίστωσε πως ούτε και αυτή η τελευταία κίνηση των νοτιοκορεατών μέσω της έφεσης είχε αποτέλεσμα και κατέληξε στην επιβολή αποζημίωσης.