6.2 C
Athens
Πέμπτη, Δεκέμβριος 13, 2018

UNICS – Διαπραγμάτευση-Διαμεσολάβηση & Coaching

Ο κοινωνικός και επαγγελματικός βίος έχει καταστεί πολυσύνθετος και η επιτυχία και επίτευξη των στόχων, που τα άτομα και οι συλλογικότητές τους θέτουν, απαιτούν συνεχή υποστήριξη από επαγγελματίες συμβούλους, οι οποίοι εκτός της νομικής παιδείας, κατάρτισης και εμπειρίας, έχουν εντρυφήσει και σε άλλους, αναγκαίους στη σύγχρονη πραγματικότητα, εξειδικευμένους τομείς.

Η επιστήμη της Διαπραγμάτευσης έχει αναδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως κομβικής σημασίας για την επίτευξη των πλέον επωφελών συμφωνιών, που θα έχουν διάρκεια και ισορροπία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η ικανότητα διαπραγμάτευσης δεν είναι μόνον ζήτημα ταλέντου και εμπειρίας, αλλά και γνώσεων, γιατί και αυτή έχει κανόνες και μυστικά, που δεν αποκαλύπτονται σε όσους δεν την έχουν μελετήσει.

Η Διαμεσολάβηση αποτελεί μία διεθνώς αποδεκτή μέθοδο εναλλακτικής και εξώδικης επίλυσης πάσης φύσεως διαφορών, η οποία αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση των μερών να εξεύρουν μόνοι τους και με τη βοήθεια και κατεύθυνση ενός έμπειρου και πιστοποιημένου διαμεσολαβητή, την καταλληλότερη για την περίπτωση λύση σε κάθε πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και πόροι και διασφαλίζονται και επιτυγχάνονται υψηλού επιπέδου λύσεις σε πλείστες περιπτώσεις, καθιστώντας μη αναγκαία την προσφυγή στα Δικαστήρια.

 

Το Coaching είναι μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και επίτευξης προσωπικών και επαγγελματικών στόχων, η οποία αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες, όσων θέλουν συνειδητά να αναπτυχθούν, γενόμενοι αποτελεσματικοί στους στόχους που θέτουν. Όπως και οι υπόλοιποι τομείς διευκολύνεται από συμβούλους Coaches, οι οποίοι έχουν κατάλληλα εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί, έχουν εμπειρία και έχουν πρώτιστα εφαρμόσει στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή τους κανόνες και μεθόδους αυτογνωσίας και ανάπτυξης, που προτείνουν.

Στο γραφείο μας διαθέτουμε τους κατάλληλους επαγγελματίες, που μπορούν να σας υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο σε όλους τους κρίσιμους αυτούς τομείς.

Επιλέξτε τους συμβούλους σας με βάση ποιοτικά κριτήρια, με βάση τη γνώση, την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα, την ηθική κι ολοκληρωμένη προσωπικότητα, που διαθέτουν και συνιστούν τα κριτήρια «πιστοποίησης» κάθε καλού συμβούλου και επαγγελματία! Μην υποκύπτετε στις σειρήνες της διαφήμισης και του σύγχρονου marketing, που υπόσχεται θαύματα χωρίς προσπάθεια, επιτυχία χωρίς κόπο, ίσως και παράνομα ή ανήθικα και ανάπτυξη με βάση υλικά μόνο κριτήρια, αγνοώντας το πνευματικό και ηθικό περιεχόμενο της ύπαρξης. Αναζητείστε τις ολοκληρωμένες λύσεις και συνέργειες, που σας ταιριάζουν και προσθέτουν αξία στην προσωπικότητά σας, γιατί μόνον αυτές οδηγούν σε κατακτήσεις με διάρκεια κι εγγυώνται μια πορεία αληθούς ευημερίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας , όπου κι αν βρίσκεστε. Εφαρμόζουμε δυνατότητες επικοινωνίας με σύγχρονα μέσα (skype κλπ) και έχουμε δυνατότητα συνάντησης σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και του κόσμου, για τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη μίας έξυπνης στρατηγικής, που μπορεί να σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον πλέον γρήγορο και λογικά οικονομικό τρόπο.

Διαπραγμάτευση για Δικηγόρους: 5 συμβουλές για την στάση του σώματος.

Είτε πρόκειται για μία σύναψη συμφωνίας για λογαριασμό πελάτη σας είτε για την εξασφάλιση μιας επωφελέστερης αμοιβής, η διαπραγμάτευση είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινής δικηγορικής πραγματικότητας. Μπορεί να προετοιμάζεστε για ημέρες, εξομοιώνοντας δεκάδες πιθανά σενάρια διαπραγματεύσεων, και να έχετε καταλήξει ακριβώς στην στρατηγική που θα αποφέρει το πλέον κερδοφόρο αποτέλεσμα, αλλά μήπως αυτό δεν είναι αρκετό ;

Η γλώσσα του σώματος και η μη λεκτική επικοινωνία μπορεί να αξιολογηθούν αντίστοιχα με τις στρατηγικές τοποθετήσεις του κάθε μέρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι ακόλουθες συμβουλές στοχεύουν στην ευθυγράμμιση στρατηγικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, κατά την διαπραγμάτευση:

1. Χειραψία

Η σταθερές χειραψίες χωρίς υγρασία στις παλάμες αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό. Σύμφωνα με έρευνα του Fast Company, οι χειραψίες βοηθούν τους ανθρώπους να νιώθουν πιο άνετα, ενθαρρύνουν την ειλικρίνεια, και αυξάνουν τη διάθεση συνεργασίας.

2. Διατηρήστε επαφή με τα μάτια

Τα άτακτα παιδιά δυσκολεύονται να διατηρήσουν επαφή με τα μάτια τους, ενώ οι νευρικοί πολιτικοί τα ανοιγοκλείνουνσυνέχεια. Ο λόγος ;  Tα μάτια μπορούν συχνά να προδώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Για να προβάλλετε μια ισχυρή θέση με αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να  διατηρείτε σταθερή επαφή με τα μάτια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Αν δυσκολεύεστε να κοιτάζετε στο βάθος τον ματιών τον συνομιλητή σας, εναλλακτικά προτείνεται να κοιτάζετε δίνοντας έμφαση στη ρίζα της μύτης.

3. Μίμηση

Η προσπάθεια μίμησης των κινήσεων του σώματος του συνομιλητή σας τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα. Αν βρίσκεστε σε μια διαπραγμάτευση και ο συνομιλητής σας κλίνει προς τα εμπρός, αντανακλώντας τη θέση αυτή δείχνετε ενδιαφέρον και διάθεση για συζήτηση. Η ανακλαστικές συμπεριφορές γίνονται συνήθως ασυνείδητα και εφόσον επιχειρήσετε να τις αξιοποιήσετε ηθελημένα θα πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε.

4. Αποκρύψτε τα συναισθήματα σας

Εάν είστε νευρικοί, μην νευριάζετε. Αν είστε πολύ σίγουροι, μην πανηγυρίζετε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Εάν είστε απελπισμένοι για μια συμφωνία, μην δείχνετε την νευρικότητά σας. Για να διατηρήσετε το σταθερό πρόσωπο ενός “παίχτη πόκερ” θα πρέπει να γνωρίζετε τα συναισθήματά σας σε βάθος και να είστε σε θέση να τα αποκρύψετε ανάλογα με την περίπτωση. Αν έχετε μια σημαντική επικείμενη συμφωνία βιντεοσκοπειστε τον εαυτό σας σε μία “εξομοίωση” διαπραγμάτευσης, και παρακολουθήστε τον τρόπο που εκφράζετε τα συναισθήματα σας, μέσα από την στάση του σώματος σας.


5. Κρατήστε μία ευθεία – ανοιχτή στάση Σώματος

Το σταύρωμα των χεριών, η αυλάκωση των φρυδιών ή το σφίξιμο των δοντιών σας είναι πολύ κακές συνήθειες, οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι είστε απόμακρος, ότι νιώθετε απειλούμενος ή νευριασμένος. Διατηρήστε μια ανοικτή στάση, με τα χέρια σας ανοικτά, τις παλάμες ελεύθερες, και τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα εργαλείο που, εφόσον το  κατανοήσετε σε βάθος, μπορείτε να το αξιοποιήσετε κερδίζοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις σας.

Διαπραγμάτευση - Διαμεσολάβηση & Coaching

Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τους ελληνικούς φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών

Η Κομισιόν αμφισβητεί τη συμβατότητα των διατάξεων για τους φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών με το δίκαιο...

«Σκοπός» και «κόπος»

"Σκοπός" και "κόπος" έχουν κοινά τα περισσότερα νοηματοδοτούντα γράμματά τους ... καθόλου τυχαίο για όσους...

Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4566/2018 – Παράταση έως το 2019 για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Η αναστολή επιβάλλεται προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των διαδικασιών και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους...

Αναστέλλεται για ένα χρόνο ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης

Αναστέλλεται ως τον επόμενο Σεπτέμβριο (16 Σεπτεμβρίου του 2019) ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, δηλαδή...

ΣτΠ: Άνιση συνταξιοδοτική μεταχείριση μητέρων και πατέρων με τέκνα ανίκανα προς κάθε βιοποριστική εργασία

Ίση μεταχείριση Σύνοψη διαμεσολάβησης Σύνταξη γήρατος για μητέρες και χήρους πατέρες τέκνων ανίκανων για εργασία Σεπτέμβριος 2018 Βοηθός Συνήγορος...

ΣτΠ: Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος φοιτητών σε μητέρα φοιτητή, λόγω θανάτου του δικαιούχου-πατέρα

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος φοιτητών σε μητέρα φοιτητή, λόγω...

Διαμεσολάβηση: Ολόκληρη η απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Αντισυνταγματικές, κατά πλειοψηφία (21-17), οι διατάξεις του Νόμου 4512/2018 για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση Το κείμενο της...

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των ιδρυμάτων...

ΣτΠ: Ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ και οικογενειακά επιδόματα

Ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και οικογενειακές παροχές Περιγραφή Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε υπόθεση...

ΣτΠ: Δυσλειτουργία µεταξύ Τ.Ε.Ι και ΑΑΔΕ για την επιστροφή φόρου

Αναφορά που κατατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη ανέδειξε τη διοικητική δυσλειτουργία µεταξύ Τ.Ε.Ι. και της...