ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ–Σάμπυ Μιωνής: Η κ. Γιάννα Παπαδάκου τελεσίδικα ένοχη για τα συκοφαντικά της άρθρα εναντίον μου …

575


Στα αγγλικά δικαστήρια κατέληξε η δικαστική διαμάχη μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και της δημοσιογράφου του Βήματος, Γιάννας Παπαδάκου, για τα όσα γράφτηκαν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Βάσει δικαστικής απόφασης η δημοσιογράφος είναι αναγκασμένη να πληρώσει 140.000 ευρώ για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Είχε προηγηθεί δημόσια συγγνώμη από το Βήμα.

Σε δηλώσεις του στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, ο επιχειρηματίας επεσήμανε ότι « γίνεται ξεκάθαρο ότι μια ομάδα «δημοσιογράφων » και » εκδοτών » με έβαλαν στο στόχαστρό τους για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς. Πίστεψαν οτι επειδή είμαι επιτυχημένος και Εβραίος, θα ήμουν εύκολος στόχος και θα εξυπηρετούσε το κόμπλεξ των ηλιθίων στους οποίους απευθύνονταν. Γιατί για οποιονδήποτε έξυπνο άνθρωπο ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο οτι ο Μιωνής ήταν πεντακάθαρος. Ίσως τώρα η Ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να αναζητήσει ποιοί έστησαν όλη αυτήν την σκευωρία και γιατί. Μήπως τελικά είχε δίκαιο ο Κώστας Βαξεβάνης που απο την αρχή είχε πει οτι ίσως πίσω απο όλο αυτο το φιάσκο ήταν ο Βορίδης και η αντισημιτική παρέα του; Όμως, ο Μιωνής αποδείχτηκε πολύ δύσκολος στόχος… Η κ. Παπαδάκου οτι και να κάνει θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό των 140.000 ευρώ που της επιβλήθηκε. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση ενός κράτους, πρέπει να γίνει σεβαστή απο το άλλο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το ελληνικό μιντιακό σύστημα φαίνεται δεν έχει καμία δύναμη όταν το παιχνίδι παίζεται σε ουδέτερο έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό οτι η κ. Παπαδάκου αρνήθηκε να παραλάβει την τελεσίδικη καταδικαστική της απόφαση από τον δικαστικό επιμελητή που πήγε να της την παραδώσει. Όταν τα πράγματα σκουρένουν, η μαγκιά πάει περίπατο. Όμως στην Αμερική λένε Υου want to play, you have to pay! Εκ μέρους λοιπόν όλων των νέων παιδιών που θα πάρουν υποτροφίες απο τα χρήματα που αναγκάζεται να μου δώσει η κ. Παπαδάκου 140.000 ευρώ για τα όσα συκοφαντικά έγραψε για μένα, θέλω να της πω ενα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Βήμα τ.κ. που είχε την τιμιότητα να αποκαταστήσει την αλήθεια «αδειάζοντας» τελείως την κ. Παπαδάκου η οποία μέχρι και στην Προανακριτικη της Βουλής πήγε για να με συκοφαντήσει. Τώρα που η κ. Παπαδάκου καταδικάστηκε, φαντάζομαι οτι οι εργοδότες της θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γνωρίζω οτι το «σύστημα» προσπαθεί απεγνωσμένα να με μπλέξει, αλλά ας τους γίνει μάθημα το πάθημα της κ. Παπαδακου γιατί δεν σκοπεύω να αφήσω κανένα λαμόγιο- που θα προσπαθήσει να με αμαυρώσει-ατιμώρητο, οτι θέση και αν κατέχει. Όλα εδώ πληρώνονται.»

Τι απαντά η Γιάννα Παπαδάκου

Η απάντηση της δημοσιογράφου όπως καταγράφηκε από το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι η εξής:


Όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία, διότι ούτε έχω τα χρήματα του κ. Μιωνή, ούτε επιθυμώ να προσφύγω στα βρετανικά δικαστήρια, τα οποία είναι παντελώς αναρμόδια. Όμως θα προσφύγω ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, όπου θα αναγκασθεί ο κ. Μιωνή να παρουσιαστεί να μας εξηγήσει επιτέλους πότε συκοφαντήθηκε.


Οι αποφάσεις, που παρουσιάζει ,ουδεμία αξία έχουν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Χωρίς αξία είναι και οι απειλές του.

ΥΓ: Αλήθεια πόσο «αντρικό» είναι να προσφεύγει κάποιος σε αναρμόδια δικαστήρια εναντίον μιας δημοσιογράφου-ρεπόρτερ και να αρνείται να προσέλθει να δικαστεί η υπόθεσή του ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας, όπου γράφτηκε το δημοσίευμα;

Γιάννα Παπαδάκου