5η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»

1260

5η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ

«ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»

images (1)ΣΗΜΑ ΣΕΒimages

Κάποιοι μέσα στην γκρίζα Ελληνική πραγματικότητα επιμένουν να στέκονται ορθοί και ν’ αγωνίζονται για ξεχασμένες από πολλούς αξίες.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Σ.Ε.Β.), αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, ναυτικού και καταδρομών (άνω των 1.200 μελών πανελληνίως) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, πολιτική και περιβαλλοντική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη κλπ), ανάδειξης της Ελληνικής ιστορίας και συμμετοχής σε αθλητικά , πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα σχετικά με το αντικείμενό των Ο.Υ.Κ.

ΜΑΡΑΘ5 ΚΑΛΛ

Στις 4 Οκτωβρίου 2014 ο Σύνδεσμος διενήργησε για 5 συνεχή χρονιά, τη συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, υπό την Αιγίδα Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής και με τη συμμετοχή Βατραχανθρώπων, Αλεξιπτωτιστών, Καταδρομέων και απλών φίλων των Ειδικών Δυνάμεων, δρομέων, ανδρών, γυναικών, αλλά και παιδιών, κάθε ηλικίας.

ΜΑΡΑΘ5 ΔΙΑΔΡ

Στην υποστήριξη συμμετείχαν πλήθος εθελοντών, μέλη του Συνδέσμου και φίλοι, ποδηλάτες, τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Παράρτημα Πειραιά και συλλεκτικά στρατιωτικά οχήματα.

Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», έτρεξε ως ομάδα , χωρίς διακοπή, τη διαδρομή των 42 χλμ, φέροντας ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος, πνευματική αρετή και μία αναμμένη φωτιά στις ψυχές όλων των «πολιτών – οπλιτών» , που έκαιγε το μήποτε αναλισκόμενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ!

ΜΑΡΑΘ5 ΔΙΑΔΡ10

Η ομάδα γιγαντώθηκε , ομογενοποιήθηκε και μυστηριακά έγινε σταδιακά ΕΝΑ με τους συνοδούς ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, με τους οδηγούς και επιβάτες στα οχήματα επιμελητείας , με τους άψογους από κάθε άποψη αστυνομικούς της τροχαίας Αττικής και με το πλήθος των θεατών και των οδηγών αυτοκινήτων, που έστω για λίγο συνδέθηκαν ψυχοπνευματικά με το ΑΓΗΜΑ σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους.

ΜΑΡΑΘ5 ΠΙΚ

Συνθήματα για την Ελλάδα και η επίκληση των Ηρώων των γένους μας δονούσαν τον αιθέρα  σε όλη τη ραχοκοκαλιά της Αττικής Γης … Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Κυναίγειρος , Αισχύλος, Καλλίμαχος … ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Ήταν μία ακόμη συμβολή για να φωτιστεί η νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, από ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΓΗΣ μας, ανέπεμψε ΙΕΡΟ ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Δικαιοσύνη, Σωφροσύνη, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.

ΜΑΡΑΘ5 ΠΙΚ17

Το ΑΓΗΜΑ ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, αναπνέοντας Ελλάδα, με μια εσωτερική δύναμη , που ξεπήδησε μέσα απ’ όλους, σε μία δονούμενη ατμόσφαιρα , στην οποία κυκλοφορούσαν οι ψυχές των ηρώων μας, προκαλώντας ένα ισχυρό ρεύμα, που ώθησε σύσσωμο το Άγημα στον τερματισμό, με ηθικό στα Ύψη.

Στο τέλος της διαδρομής , η είσοδος στο Μαραθώνα και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, με τις δάδες αναμμένες, προκάλεσε μία ιδιαίτερα μυστηριακή ατμόσφαιρα, ικανή να αποβάλει την κούραση από δρομείς και συνοδούς.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ7ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ6

Το ΑΓΗΜΑ υποδέχθηκε στο καταπληκτικό αυτό Μουσείο και στολίδι του Ελληνικού πολιτισμού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Σπύρος Λιβαθηνός, με την πάντα ενθουσιώδη φίλη του Συνδέσμου κι υπεύθυνη του Μουσείου κα Ειρήνη Σπανού.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ11

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ9

Κατά την απονομή των μεταλλίων κι αναμνηστικών ο Δικηγόρος κι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κυριάκος Κόκκινος, αποκάλυψε τους λόγους, που επιλέχθηκε η ανάποδη από την κλασσική πορεία, από την Αθήνα προς το Μαραθώνα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ16ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ21

Όπως είπε σήμερα λείπουν από την κοινωνία τα ιδανικά, που φωτίζουν και νοηματοδοτούν τη ζωή των ανθρώπων, αλλά κι απτά παραδείγματα προς μίμηση, προς το «καλό κ’ αγαθό». Ο Σύνδεσμος σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ρεύμα προς αυτήν την κατεύθυνση επέλεξε αυτήν την πορεία, προς αναζήτηση του πραγματικού πνεύματος της μάχης του Μαραθώνα. Είναι η διαδρομή που έκαναν οι Αθηναίοι οπλίτες, 10.000 τον αριθμό, φεύγοντας από την ασφάλεια της πόλης τους, για να πάνε περπατώντας στο Μαραθώνα, για να υπερασπίσουν τις ζωές όλων των Ελλήνων, τις αξίες και τον πολιτισμό τους και κυρίως το μέγιστο αγαθό του Ελληνισμού, την Ελευθερία. Μία πορεία προς το άγνωστο και πιθανότατα το θάνατο, υπό τη μορφή 100.000 έως 500.000 Περσών, κατά τους ιστορικούς της εποχής!

Μία πορεία, που όλοι φανταζόμαστε ότι έγινε με τον περίεργο αυτό ενθουσιασμό των Ελλήνων μαχητών, όταν καλούνται ν’ αγωνιστούν για τέτοια αγαθά. Μία χαρά, που δεν συνδέεται με την άρρωστη υπερδιέγερση ενός δολοφόνου, που κινείται για να κορέσει τα πάθη του, αλλά με τον ενθουσιασμό του αθλητή, πριν τον αγώνα, που θα αναδείξει τις αρετές του, έναν αγώνα για τους ίδιους, για τις οικογένειες και τους φίλους, για την υπεράσπιση της πατρίδας, μια έννοια, τόσο παραποιημένη, που πολλοί την υποτιμούν σήμερα, μέσα στη σύγχυση και την πλάνη τους.

Αυτό το συμβολισμό έχουμε μεγάλη ανάγκη σήμερα, καθώς οι συνθήκες, προσομοιάζουν για μία ακόμη φορά, στις κρίσιμες εκείνες στιγμές, όπου από την ενότητα, μαχητικότητα και τις αξίες των μαχομένων Ελλήνων, κρινόταν , αλλά θα κριθεί και σήμερα, το αν θα ξεπεραστεί κι αυτή κρίση και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε ως λαός κι ως κόσμος.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΛΟΣ20

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς και συνοδούς, στους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, στο Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κ. Σπύρο Λιβαθηνό, στην υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθώνιου Δρόμου κα Ειρήνη Σπανού, στην χορηγό μας εταιρία Tasty Foods και το Διευθυντή της κ. Ηλία Ξηντάρα, στη Διεύθυνση  Τροχαίας Αττικής και τους συνοδούς αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και σε όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο, αναγνωρίζοντας τον καλό σκοπό.

 Κυριάκος Κόκκινος-Δικηγόρος

Αντιπρ. Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

https://www.facebook.com/kiriakos.kokkinos

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ / ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ / LAW OFFICES

http://kyriakoskokkinoslawfirm.blogspot.gr/

http://kyriakoskokkinoslawfirm.wordpress.com/

https://plus.google.com/u/0/+%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%9A%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3/posts

https://twitter.com/kokinoskyriakos

https://www.linkedin.com/profile/view?id=85082697&trk=nav_responsive_tab_profile