Δέηση και δοξολογία στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, από την Κίνηση Οργανικότητας -Κοσμόπολις

479

Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, της Ομάδας ΟΔΕΥΩ κι όλων των πολιτών και συλλογικών φορέων, που αγωνίζονται για ένα καλλίτερο Κόσμο.

ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η Κίνηση Οργανικότητας-ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, την Ομάδα ΟΔΕΥΩ κι Ομάδες εθελοντών, πολιτών και συλλογικών φορέων, που έχουν επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής, της έντασης των προβλημάτων και της διαρκούς αναγκαιότητας για επαύξηση του βαθμού συνειδητότητας κι ενότητας, αρετής και δράσης για τη δημιουργία μιας καλλίτερης Πολιτείας και ενός ευημερούντος εν αγάπη Κόσμου, απευθύνει πρόσκληση προς όλους για τη συμμετοχή τους στη Δέηση – Δοξολογία, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 17/6/2015, στις 19.00 στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό.

Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ως πνευματική κίνηση, έχει ως σκοπό να διαχύσει στην κοινωνία το όραμα της Οργανικότητας, μιας ιδέας αναμορφωτικής και γνήσια επ-αναστατικής, που έρχεται να γιατρέψει τις αρνητικές και συγκρουσιακές αντιλήψεις, από τις οποίες πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος, αναφορικά με τη σχέση του κάθε πολίτη με τους υπόλοιπους, αλλά και τον τρόπο δόμησης υγιών συλλογικοτήτων, είτε αυτές λέγονται οικογένεια, είτε επιχείρηση, είτε πόλη, είτε πολιτεία, είτε ανθρωπότητα. Μέσω της μεταμορφωτικής δράσεως της οργανικής αντίληψης δημιουργούνται πολίτες, που κοσμούν τις πόλεις τους, πόλεις που κοσμούν πολιτείες και πολιτείες, που κοσμούν τον Κόσμο!

Η Οργανικότητα πηγάζει από την αντίληψη της υποστατικής ενότητας της Αγίας Τριάδος, όπου οι τρεις Θείες υποστάσεις, είναι ταυτόχρονα διακριτές, όσο κι αξεδιάλυτα ενωμένες σε ΕΝΑ, ιδέα η οποία εκφράζεται εν συνεχεία και σε όλες τις διαστάσεις των ανθρωπίνων κοινωνιών. Οι κοινωνίες κι οι συλλογικότητες αντιμετωπίζονται ως ευρύτεροι οργανισμοί, όπου κάθε άνθρωπος βρίσκει τη μοναδική του θέση εντός της συλλογικότητας, χωρίς να χάνει τη δική του ατομικότητα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί καθένας να αντιληφθεί το ρόλο των ανθρώπων – κυττάρων στη δημιουργία ευρύτερων συλλογικοτήτων – οργάνων, εντός της κοινωνίας κι ακόμη ευρύτερων οργανισμών – πολιτειών, έως τη δόμηση της ίδιας της ανθρωπότητας, στο σύνολό της, όπου ο ρόλος καθενός είναι μοναδικός και αναγκαίος για τη συνολική ευημερία κι όπου η όποια σύγκρουση, αντιμετωπίζεται ως ασθένεια, αφού η φυσική κατάσταση απαιτεί ενότητα, συνεργασία, δικαιοσύνη και απόλυτο σεβασμό στο ρόλο καθενός, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κύτταρα κι όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμού.

Η Οργανικότητα είναι η μόνη ιδέα, που έλκοντας την έμπνευσή της από την ίδια τη Θεία Δημιουργία, μπορεί να προσδώσει ένα πραγματικά υγιές νόημα σε υποκειμενικές ανθρώπινες θεωρήσεις , όπως ιδεολογίες, πολιτικές κι οικονομικές θεωρίες, αφαιρώντας από αυτές τις αρνητικές και συγκρουσιακές τους διαστάσεις, καθαίροντας αυτές, διυλίζοντας και διατηρώντας μόνον τα ενωτικά και δημιουργικά τους στοιχεία, αναδεικνύοντας την πραγματική ελπίδα δημιουργίας ένθεων κοινωνιών συνειδητών ανθρώπων. Υπ’ αυτή τη θεώρηση είναι αυτή που θέτει στη σωστή της βάση την αρετής της Φιλοπατρίας, ως αναγκαία συνθήκη, υπό τις ανωτέρω παραδοχές, για όλους τους ανθρώπους, για την όποια ευρύτερη συνεργασία επιδιώκεται σε διεθνές επίπεδο, είτε αυτή λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε ΝΑΤΟ είτε ΟΗΕ. Αν οι σχέσεις που διαμορφώνονται δεν προωθούν το συλλογικό καλό, με δικαιοσύνη, σεβασμό κι αρμονία, δηλαδή ΟΡΓΑΝΙΚΑ, προωθούν την ασθένεια κι είναι καταδικασμένες να διαιωνίζουν τη δυσαρμονία κι ας πλανώνται οι άνθρωποι για το αντίθετο.

Μετά τη Δέηση, θα επακολουθήσει συζήτηση στο όμορφο προαύλιο του Ιερού Ναού, με τους ιδιαίτερους ιερείς του, τον π. Δημήτριο και τα μέλη της «ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ» και θα μοιραστούμε μεταξύ μας τα νόστιμα εδέσματα, που μπορεί καθένας να φέρει μαζί του, σε ανάμνηση των πρωτοχριστιανικών Αγαπών. Σας αναμένουμε ΟΛΟΥΣ!