Μια σούμα στην πολιτική «σούπα»!

375
117ca-10403457_10203970310797466_7435235498842153190_n
Κυριάκου Ε. Κόκκινου – Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω
 Ιδρυτή Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
 Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων
Έχουμε συνηθίσει πλέον όταν ζούμε κρίσιμες συνθήκες, η μπάλα από πολιτικούς και ΜΜΕ να πηγαίνει στην κερκίδα! Ενώ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μία πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κρίση διάρκειας πέντε κι άνω ετών, με διεθνείς οικονομικές προεκτάσεις κι αιτίες και τραγικές ανθρωπιστικές συνέπειες, που θα δικαιολογούσε πρώτιστα να αναζητούνται απ’ όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις τα πραγματικά αίτια αυτής, ώστε να υπάρχει ελπίδα εξεύρεσης αληθινής κι όχι εικονικής λύσης στο πρόβλημα, η μπάλα στο παιχνίδι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στέλνεται στην κερκίδα! Δηλαδή με λίγα λόγια το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κάθε δένδρο, που εν προκειμένω λέγεται Ελλάδα και τα τεχνικά ζητήματα εξόδου από τις οικονομικές διαστάσεις του προβλήματος (ΦΠΑ, μισθοί, φόροι κλπ), χωρίς να φωτίζεται το ευρύτερο πεδίο αξιακής αντιπαράθεσης.
Η Ελλάδα «επιλέχθηκε» να αποτελέσει το «προνομιακό» πεδίο για τη διεθνή αυτή αξιακή αντιπαράθεση, αλλά λίγοι αντιλαμβάνονται την τεράστια αυτή σύγκρουση, μέρος της οποίας αποτελεί η οικονομική κρίση κι από την Ελλάδα, ως αιώνιο φάρο του κόσμου, μπορεί να προέλθει κι η ελπίδα διεξόδου.
Οι διεθνείς καιροσκόποι και κερδοσκόποι , που κατ’ ευφημισμό ονομάζονται αγορές, επέλεξαν να παίξουν αυτή τη φορά με επίκεντρο μία χώρα, που την είχαν καλά μελετήσει και που ο συνθήκες κι οι πολιτικοί της ευνοούσαν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, αλλά το διακύβευμα ήταν κι είναι η μεγαλύτερη παγκοσμιοποίηση κι έλεγχος των λαών. Είναι βεβαίως αλήθεια ότι αυτοί έβγαλαν τεράστια ποσά, με εσωτερική πληροφόρηση και παράνομες πράξεις, που προσφέρθηκαν αφειδώς από την εξωνημένη ηγεσία της εποχής κι είναι πλέον γνωστές στους περισσότερους (διεθνής εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας και πρόκλησης «πανικού» στις αγορές, αλλαγή κερδοσκοπικού πλαισίου Τ3 σε Τ10, μεταβίβαση των ασφαλίστρων κινδύνου σε εξευτελιστικές τιμές, σε χρόνο που γινόταν διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, πίεση σε τράπεζες και ταμεία της Ελλάδας να αγοράζουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που ξεφόρτωναν οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες και τόσα άλλα, που δεν αρκεί ένα βιβλίο να τα περιλάβει). Το άσχημο για εμάς είναι ότι η κρίση αυτή απέδειξε ότι εντός της Ελλάδας η πολιτική εξακολουθεί να είναι απόλυτα ελεγχόμενη έξωθεν, όπως πάντα τα τελευταία 50 χρόνια.
Έτσι ο Παπανδρέου με το Βενιζέλο μας έβαλαν στο παράνομο μνημόνιο και τα επαχθή δάνεια, με σχεδιασμό έξωθεν και πρόθεση μη διαπραγμάτευσης στο ελάχιστο, αλλά και καμμία βεβαιότητα εξόδου από το χρέος στον αιώνα τον άπαντα, αλλά κι οι δυό τους ευημερούν. Ο Παπαδήμος διορίστηκε έξωθεν, με κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, για να διαβεβαιώσει την υποδούλωση και τυγχάνει της ευνοίας των ισχυρών. Ο Σαμαράς ως δήθεν αντιμνημονιακός αρχικά, ερχόμενος στην εξουσία, στηρίχθηκε στο Βενιζέλο κι επαναβεβαίωσε τα επαχθή και παράνομα δάνεια και μνημόνιο, μην τυχόν και ξεφύγουμε από τον έλεγχο, χωρίς καμμία επίσης διαπραγμάτευση επί της ουσίας και καμμία προσπάθεια αντιμετώπισης του ούτως ή άλλως μη βιώσιμου χρέους. Απόδειξη της συλλογικής τους ευθύνης ότι κανείς δεν τόλμησε να ελέγξει πραγματικά τη διαφθορά, που μας οδήγησε στην κατάντια αυτή . Ο Τσίπρας ως αντιμνημονιακός επαναστάτης, που θα έσκιζε το μνημόνια και θα διέγραφε μονομερώς το επαχθές χρέος, ζήλεψε την πορεία του Ανδρέα κι αφού υφάρπαξε την εξουσία έκανε κι αυτός μια πολιτική κωλοτούμπα 180 μοιρών εις απόδειξη απόλυτης αναξιοπιστίας κι ελέγχου του από το ίδιο σύστημα, που επιχειρεί την εκ νέου υποδούλωσή μας . Γι’ άλλη μία φορά γονατιστοί να παρακαλάμε επικαλούμενοι την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, των λαών που όχι μόνον αγνοούν την πραγματικότητα του εγκλήματος που έλαβε χώρα κατά της Ελλάδας, αλλά είναι κι οι ίδιοι αντικείμενα χείριστης πλύσης εγκεφάλου. Μια Κυβέρνηση, που αναδείχθηκε για να κάνει άλλα, με βάση το πρόγραμμά της κι άλλα στην ουσία πράττει, αφού η πρώτη της ενέργεια ήταν ότι επαναβεβαίωσε τη νομιμότητα των δανειακών και μνημονιακών υποχρεώσεων και κατέστησε τα αντίθετα επιχειρήματα απλό αέρα για λαϊκή κατανάλωση.
Μετά απ’ αυτά κι αφού με την αγαστή συνεργασία όλων των κομμάτων, διασώσαμε τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, το ευρωπαϊκό παιχνίδι σημαδεύτηκε πλήρως και πλέον μας οδηγούν στον τόπο του μαρτυρίου, είτε της πτώχευσης με αγγλικό δίκαιο, για επίλυση διαφορών στο Λουξεμβούργο κι έχοντας παραιτηθεί από όλες τις εγγυήσεις προστασίας της δημόσιας περιουσίας, είτε της αποικίας χρέους κι υποδούλωσης με τη βούλα πλέον αριστεράς και δεξιάς, για τα επόμενα 100 χρόνια! Η χαρά του κερδοσκόπου ..!!! Το παιχνίδι έχει οργανωθεί αριστοτεχνικά απ’ έξω με την αγαστή συνεργασία ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας. Γι’ αυτό και ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοί πολιτικοί ήταν στο pay roll της Siemens και ΣΙΑ . Ξέρουν να προστατεύουν τα δικά τους παιδιά, γιατί γι’ αυτό πληρώνονταν, για μια ανάγκη, μια δύσκολη ώρα !
Ωστόσο αποδείξεις για το αν μια κυβέρνηση ήρθε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού της ή όχι μην τις αναζητάτε στις τηλεοράσεις. Αναλογιστείτε ποια η σχέση όλων τους με την ιδέα της πατρίδας και των Ελλήνων. Γιατί μπορεί από τους φιλελεύθερους διεθνιστές να καταλήξαμε να κυβερνιόμαστε από τους ιδεοληπτικούς αριστερούς διεθνιστές, πλην όμως ο παρανομαστής είναι ίδιος κι ονομάζεται πολυφυλετική παγκοσμιοποίηση. Αυτή που θέλει την Ε.Ε. αντίγραφο των ΗΠΑ, λαούς απόλυτα ελεγχόμενους, μέσα στη φτώχεια, με τοποτηρητές ορδές εύκολα ελεγχόμενων λαθρομεταναστών, που καταλαμβάνουν πλέον τις χώρες χωρίς πόλεμο κι αποτελούν, μέσω του τεχνητά καλλιεργημένου ισλαμοφασισμού, εν δυνάμει εχθρικές φάλαγγες, στα νότα κάθε εθνικής χώρας της Ευρώπης. Να βλέπουμε το τυράκι, αλλά και τη φάκα . Ο Δούρειος Ίππος της νέας «τάξης», που αφορά την διαστρεβλωμένη έννοια της πολυπολιτισμικότητας, δια της οποίας υπογείως προωθείται η απεθνικοποίηση των λαών κι η κατάρρευση των παραδοσιακών αξιών κι αρχών (ίδε προώθηση της ομοφυλοφιλίας και πάσης φύσεως διαστροφής, ως η παιδεραστία και η κτηνοβασία, ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτημα απλά «διαφορετικότητας»), ως μέσων ισχυρότερου ελέγχου των ανθρώπων, προωθείται ταχύτατα από τα δύο κόμματα, που έχουν αγκαλιαστεί από τους ισχυρούς εκπροσώπους της νεοταξίτικης εξουσίας. Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, χωρίς βεβαίως κι η ΝΔ να υπολείπεται ευθυνών!!! Όσο κι αν φαίνεται περίεργο το γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκρούεται δήθεν με το διεθνές κατεστημένο, στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο. Προωθεί με φανατισμό τις επιταγές του συστήματος αυτού, εις βάρος κάθε έννοιας εθνικού συμφέροντος και το πράττει με τη βοήθεια του δήθεν μεγάλου πολιτικού του αντιπάλου! Οι δύο εις σάρκαν μία κι οι απόγονοι αυτών, χειρότεροι των πρώτων . Χρησιμοποιούν δε τους δύστυχους μετανάστες, τους οποίους το ίδιο σύστημα εξουσίας ανάγκασε να φύγουν από τις εστίες τους, ανάβοντας φωτιές απίστευτων εγκλημάτων , αστάθειας κι απάνθρωπου φανατισμού στις χώρες τους (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Πακιστάν, Σομαλία, Αφρική εν γένει κλπ), παρουσιαζόμενοι ως δήθεν ευαισθητοποιημένοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία ασυστόλως καταπατούν!!! Όσοι δεν αναγνωρίζουν τους κινδύνους είναι απλά «ιδιώτες» αν μη τι άλλο! Τι να την κάνω εγώ λοιπόν τη δήθεν διαπραγμάτευση, όταν δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στη ρίζα του κι όταν η πατρίδα μας ξεπουλιέται αργά και σταθερά από ανθρώπους , που από παλιά φωνάζουν ότι εμπνέονται από άλλα ιδανικά;
Η άμυνα όσων αισθάνονται ΖΩΝΤΑΝΟΙ θα γίνει στα δύσκολα χρόνια που έπονται στις ιδεολογικές επάλξεις μόνον ενός ενωτικού κινήματος, που θα έχει τη δύναμη και το όραμα να ενώσει τα σκόρπια κομμάτια του λαού μας, αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης και του κόσμου, μια και το διακύβευμα είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ διεθνές, χωρίς να αντιπαλεύεται τη φυσική αίσθηση της φιλοπατρίας, για όλους τους λαούς. Ένα κίνημα που θα ωθεί φυσικά στην ένωση και τη συνεργασία ανθρώπων, συλλογικοτήτων κι εθνών, στη συνειδητοποίηση της αλήθειας και θα διατηρεί αναμμένη τη φωτιά του αγώνα για την εδραίωσή της και την πραγματική ευημερία των λαών κι όχι των αριθμών.
Collage