fbpx
32.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
Αρχική Γενικά Θέματα Μουσική χωρίς δικαιώματα και εντελώς δωρεάν

Μουσική χωρίς δικαιώματα και εντελώς δωρεάν

1359


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
Ενημερώστε το τοπικό σωματείο σας.
Η iplus, σας ενημερώνει ότι έφτιαξε για εσάς τους επαγγελματίες το Free Radio το οποίο είναι ελεύθερο από δικαιώματα του Νόμου 2121/1993, ο οποίος προστατεύει τα πνευματικά & συγγενικά δικαιώματα. Έτσι δεν έχετε την υποχρέωση της καταβολής της «εύλογης αμοιβής» όπως ορίζεται από τον παραπάνω Νόμο, δηλαδή δεν πληρώνετε ΑΕΠΙ & GEA
Η  iplus, έφτιαξε για εσάς έναν δικτυακό χώρο, με 28 μουσικά κανάλια  όπου μπορείτε να «στρώσετε ένα μουσικό χαλί»  στο κατάστημά σας, απαλλαγμένο από δικαιώματα & ΧΩΡΙΣ να καταβάλετε ούτε ένα €.
Στην κυριολεξία ούτε ένα €.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί και διάφοροι που παρασύρουν τους επαγγελματίες – ιδιαίτερα της Εστίασης – υποσχόμενοι «μουσική χωρίς δικαιώματα» αλλά εισπράττουν για λογαριασμό τους χρήματα και θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο τον επαγγελματία απέναντι στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (όπως είναι η madmelody) η οποία βρίσκεται ήδη σε σύγκρουση με την ΑΕΠΙ.  Δείτε εδώ την απάντηση της mad melody
Η ενημέρωση αυτή έγινε μετά από την δημόσια τοποθέτηση του Γενικού δ/ντή της,  κ. Δημήτρη

Ξανθόπουλο, στην ημερίδα του συλλόγου Εστίασης & Αναψυχής του Ν. Αχαΐας, παρουσία και του προέδρου της ΠΟΕΣΕ & ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά. (27/4/2015 – Εστιάζοντας στην Εστίαση & την Αναψυχή).

Ποια μουσική δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 2121/1993, και δεν προστατεύει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των δημιουργών και των  εκτελεστών.
Καταρχάς πρέπει να διευκρινίζουμε ότι οι οργανισμοί δικαιωμάτων έχουν δικαίωμα να εισπράττουν αμοιβές μόνο από το μουσικό ρεπερτόριο  που τους έχει ανατεθεί από τους δημιουργούς και ερμηνευτές. Επειδή το τοπίο είναι πολύ θολό και με ευθύνη των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι το Free Radioτης iplus,προσφέρει ελεύθερη μουσική.
Γιατί η μουσική μας είναι ελεύθερη?
Η μουσική που η iplus  – μέσω του δικτυακού της χώρου προσφέρει στους επαγγελματίες –  είναι χωρίς δικαιώματα και αυτό αναγνωρίζεται τόσο από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ & GEA, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού & τον ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής ιδιοκτησίας) επειδή έχει άδειες Creative Commons.
Τι είναι οι άδειες Creative Commons?
creative-commons.png
Creative Commons είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του ανοικτού και προσβάσιμου διαδικτύου, καθώς και τη χρήση, διανομή και αξιοποίηση της γνώσης και της δημιουργικότητας, μέσω ελεύθερων αδειών.
Για την προώθηση των στόχων των Creative Commons εργάζονται εθελοντές σε 70 χώρες, στις οποίες έχουν ήδη προσαρμοστεί οι άδειες Creative Commons. Τα Creative Commons International και οι εθελοντές επικεφαλείς των τοπικών ομάδων είναι ανεξάρτητες και ξεχωριστές οντότητες, ωστόσο συνεργάζονται και συνεισφέρουν εξίσου στην προώθηση της υιοθέτησης των αδειών και των εργαλείων που προσφέρουν τα Creative Commons.
Η ιδέα πίσω από τα Creative Commons είναι ότι κάποιος μπορεί να μη θέλει να εξασκήσει όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που του επιφυλλάσσει ο νόμος. Τι συμβαίνει, λοιπόν, τότε;
Τι μπορεί, δηλαδή, να κάνει κάποιος που βγάζει μια φωτογραφία, ηχογραφεί ένα τραγούδι, δημοσιεύει ένα άρθρο στο διαδίκτυο και θέλει να μπορεί κάποιος άλλος να το επαναχρησιμοποιήσει, επεξεργαστεί, χωρίς να ζητήσει την άδεια;
Πιστεύουμε πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για έναν εύκολο αλλά και αξιόπιστο τρόπο να μετατραπεί ο αυστηρός νομικός όρος “υπό την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, σε “υπό την επιφύλαξη κάποιων δικαιωμάτων” (Some rights reserved) ή ακόμα και “χωρίς επιφύλαξη κανενός δικαιώματος” (No rights reserved).
Πολλοί άνθρωποι έχουν καταλήξει από καιρό στο συμπέρασμα ότι η επιδίωξη ολοκληρωτικής προστασίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εμποδίζει τη διάδοση του έργου τους στο ευρύτερο δυνατό κοινό και δεν τους βοηθά να αποκτήσουν την αναγνώριση που επιθυμούν. 
Πολλοί επιχειρηματίες και καλλιτέχνες έχουν καταλήξει ότι προτιμούν να βασίζονται σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα αντί της ολοκληρωμένης προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας προκειμένου να εξασφαλίσουν καρπούς από την «επένδυση» τους σε δημιουργικότητα. Άλλοι πάλι αισθάνονται ικανοποίηση συνεισφέροντας και συμμετέχοντας σε μια δημιουργική κοινότητα διανόησης (intellectual commons).
Ανεξάρτητα από το λόγο, είναι φανερό ότι πολλοί πολίτες του Διαδικτύου θέλουν να μοιράζονται με άλλους το έργο τους, καθώς και τη δυνατότητα άλλοι να επαναχρησιμοποιούν, να τροποποιούν και να διακινούν το ίδιο αυτό έργο.
Σε ποιους επαγγελματίες απευθύνεται?
Είναι βέβαιο ότι η μουσική από το Free Radio της iplus.gr δεν μπορεί να καλύψει επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την μουσική με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση. Δηλαδή Club, musicbar και καταστήματα όπου χρησιμοποιούν dj, εκτιμούμε ότι θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν με μια συνοδευτική μουσική που σας προσφέρει η iplus.
Χαρακτηριστικά θα μπορούσε να καλύψει χώρους όπως:
Εστιατόρια – σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία – μπουγατσάδικα – οβελιστήρια – fastfood – ταβέρνες – ψαροταβέρνες – κρεπερί – Πιτσαρίες – ζαχαροπλαστεία – καφετέριες – αναψυκτήρια –  εμπορικά καταστήματα – φούρνους  – κομμωτήρια – Σούπερ μάρκετ – ψιλικατζίδικα – Βιβλιοπωλεία – κέντρα αισθητικής, αίθουσες αναμονής (ιατρεία, σταθμούς κλπ).
Μπορώ να πάρω άδεια μουσικών οργάνων από τον Δήμο?
Προσοχή!!!
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η iplus, ΔΕΝ απαιτείται άδεια μουσικών Οργάνων. Σχετικό δημοσίευμα αποκλειστικά στην iplus. 
Διαβάστε προσεκτικά:
Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο Free Radio της iplus?
Για να μπορείς να έχεις ΔΩΡΕΑΝ  πρόσβαση των 28 καναλιών ψηφιακού μουσικού ρεπερτορίου, απαλλαγμένων από Πνευματικά & Συγγενικά δικαιώματα, θα μπεις στην σελίδα μας και θα συμπληρώσεις την φόρμα με τα στοιχεία που σου περιγράφει. (πάτα πάνω στη φωτογραφία) 
gine_melos.jpg
Μετά από την αποδοχή σου από τον διαχειριστή της iplus, θα είσαι πλέον μέλος και θα μπορείς να μπαίνεις στη σελίδα που περιγράφεται στο bannerFree Radio & βρίσκεται στην κορυφή περίπου της ιστοσελίδας μας.
free_radio.jpg
Κινδυνεύω νομικά και να έχουν απαιτήσεις η ΑΕΠΙ & η GEA?
Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύεις, εφόσον τηρήσεις αυστηρά το ρεπερτόριο που θα βρεις στον δικτυακό μας χώρο Free Radio και δεν παρεκκλίνεις από αυτό. Δεν θα πρέπει να κοροϊδέψεις κανέναν, γιατί τότε λογικά οι Οργανισμοί ΑΕΠΙ & GEA θα απαιτήσουν τα όσα ο Νόμος 2121/1993 τους επιτρέπει.
Τέλος Συμπλήρωσε μια υπεύθυνη δήλωση με το εξής περιεχόμενο:
“Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν κάνω χρήση μουσικού ρεπερτορίου που προστατεύεται από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση, GEA κλπ), όπως προβλέπεται από τον Ν.2121/1993, παρά μόνο χρησιμοποιώ μουσικό διαδικτυακό ραδιόφωνο με άδειες Creative Commons – ΕΛ/ΛΑΚ
Την υπεύθυνη δήλωση θα την στείλεις συστημένα:
1. στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου.
2. στον δήμο που ανήκεις
3. στην ΑΕΠΙ – www.aepi.gr/
4. στην GEA – www.geamusic.gr
Κράτα αντίγραφα ως αρχείο και τις αποδείξεις από τα συστημένα
Για οποιεσδήποτε  πληροφορίες: 6939870025 10:00 – 12:00 καθημερινώς 
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com