Προφυλακιστέος ο «δράκος» του Αμαρουσίου

128
Προφυλακιστέος ο «δράκος» του Αμαρουσίου

Αθήνα
Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών, στην περιοχή του Αμαρουσίου, μετά την απολογία του ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί αρχικά στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για την ψυχολογική του κατάσταση, αίτημα που έθεσε ο συνήγορος του στον δικαστικό λειτουργό. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταχθεί για να κρατηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Απολογούμενος για τις έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών που του καταλογίζει το κατηγορητήριο, ο 30χρονος φέρεται να απέδωσε τις πράξεις του σε ερωτική απογοήτευση: «Ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε υπόμνημα στον ανακριτή, διατηρούσε ερωτικό δεσμό επί δυόμιση χρόνια με μία γυναίκα από τη Ρουμανία που εργαζόταν ως ιερόδουλος, η οποία, όπως υποστήριξε ο ίδιος, του «απέσπασε 15.000 ευρώ, τους κόπους μιας ζωής».

«Δεν είναι δράκος, ούτε βιαστής» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την προφυλάκιση του 30χρονου κατηγορούμενου για επιθέσεις σε βάρος γυναικών ο συνήγορος του, Δημήτρης Ράπτης.

Ο δικηγόρος, μέσω του οποίου ο 30χρονος φέρεται να ζητάει συγγνώμη από τα θύματα του, υποστήριξε πως ο εντολέας του δεν είχε σκοπό να βιάσει τις γυναίκες, αλλά μόνο «να τις μειώσει» εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης:

«Δεν είναι ούτε δράκος, ούτε βιαστής. Είναι άρρωστος και διατάχθηκε από τον ανακριτή η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στο Κορυδαλλό. Προέρχεται από μια καλή οικογένεια, αλλά όλα άλλαξαν στη ζωή του, όταν χώρισε από μακροχρόνια σχέση που διατηρούσε με μια γυναίκα, η οποία αφού τον εκμεταλλεύτηκε τον παράτησε. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να απομονωθεί και να πέσει σε κατάθλιψη».

Όπως ανέφερε ο κ. Ράπτης, «η οικογένεια του κατηγορούμενου, αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζητούν πραγματική συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη, από τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν τη δράση του».

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην στάση που τήρησαν πολλά ΜΜΕ απέναντι στον 30χρονο, χαρακτηρίζοντάς τον «δράκο», ενώ επισήμανε και «την προσπάθεια να συνδεθεί με την δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου», κάτι που, όπως είπε, δεν προκύπτει «από κανένα στοιχείο».