Έκανε λόγο για έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο οποίος περιελαβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος
«Θα έχουμε αποτύχει, εάν σ’ ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Euronews».
Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση, ο οποίος περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δέσμευση για το χρέος.
«Νομίζω ότι η απόφαση της 24ης Μαΐου οδηγεί στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, πετύχαμε μια καλή συμφωνία για το χρέος» σημείωσε σχετικά.
Κάνοντας ειδική μνεία στο τελευταίο, εξήγησε ότι η απόφαση του Eurogroup προβλέπει με σαφήνεια ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15%».
Ερωτηθείς για τα μέτρα λιτότητας, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα «ξεδιπλώσει» την αναπτυξιακή της ατζέντα.
Η προσπάθεια μας θα ενισχυθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πρόσθεσε εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών.
«Οι πολίτες μας ψήφισαν γιατί ξέρουν ότι θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία» τόνισε στη συνέχεια και παρέπεμψε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος.
Αναφερόμενος στο Brexit, κατέστησε σαφές ότι «το καλύτερο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς «θα υπάρξουν και άλλες φυγόκεντρες δυνάμεις».