Αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και από πλευράς εκπροσώπων της αγοράς, καθώς πολλά εμπορευματοκιβώτια δεν μπορούν να παραληφθούν από τα δύο αυτά λιμάνια.
Με άλλη μία επιστολή της την Παρασκευή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) απευθύνει εκ νέου έκκληση να γίνουν ενέργειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα δύο λιμάνια από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς οι διαχειρίστριες εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων δε μπορούν να εξυπηρετηθούν στις μεταφορές των αποσκευών των επιβατών και στην τροφοδοσία τους.
Τα προβλήματα, πάντως, αναμένεται να οξυνθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο οι λιμενεργάτες κατέρχονται σε αποχή από την εργασία τους και καλούν σε περιφρούρηση της κινητοποίησής τους. Κι αυτό γιατί μόνο το Σάββατο έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά οκτώ κρουαζιερόπλοια, που θα μεταφέρουν συνολικά 6.660 επιβάτες.
«Από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, οι διαχειρίστριες εταιρείες μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων, παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες, μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, Θεόδωρος Κόντες.
Μετά ωστόσο και τη σημερινή έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, οι λιμενεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Δε θα αναστείλουμε καμία απεργιακή κινητοποίηση. Θα μείνουμε μέσα στο λιμάνι, αν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας με ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας, όπως δυστυχώς στα λόγια παραδέχεται η κυβέρνηση, αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα».
Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά από τη συνεχιζόμενη απεργία στα δύο λιμάνια, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ υποστήριξε ότι «μία κινητοποίηση, για να λυθεί μετά από 15 ημέρες κι ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ματώσει όλο αυτό το διάστημα, μία λύση υπάρχει: αυτό που υπόσχεται η κυβέρνηση στα λόγια, να υπάρχει εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων, καθώς δε μπορούμε να διακινδυνέψουμε το δικαίωμα στη δουλειά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους».