Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων Βρετανών που κάνουν αίτηση για να βρουν δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στον Καναδά, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου
Μπορεί η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών να αποφάσισε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή
Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αλλά οι νεώτεροι σε ηλικία πολίτες της χώρας φαίνεται ότι μετά το Brexit θέλουν να μεταναστεύσουν.
Αυτό αποδεικνύει νέα έρευνα της ιστοσελίδας Indeed που ασχολείται με την εύρεση εργασίας των Βρετανών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιστοσελίδας και οικονομικό αναλυτή, Mariano Mamertino, ο αριθμός των νέων Βρετανών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό διπλασιάστηκε την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Οι περισσότεροι Βρετανοί νεαρής ηλικίας έδειξαν προτίμηση για να βρουν δουλειά σε Δουβλίνο και Βερολίνο ενώ η ιρλανδική πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε από τους Βρετανούς να σταματήσουν να καταθέτουν αιτήσεις για να αποκτήσουν ιρλανδικά διαβατήρια, αφού μόνο την Δευτέρα κατατέθηκαν 4.000 αιτήσεις αντί για 200 που είναι ο συνήθης αριθμός!
Εκπρόσωπος της καναδικής πρεσβείας στο Λονδίνο δήλωσε ότι μετά το δημοψήφισμα για Brexit η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του Καναδά, που είναι σχετική με την μετανάστευση και την ιθαγένεια, αυξήθηκε σε ποσοστό 325%.
«Μέσα σε 48 ώρες μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είδαμε να διπλασιάζονται οι αιτήσεις για εργασία σε ευρωπαϊκές χώρες με την Ιρλανδία να είναι πρώτη στις προτιμήσεις», δήλωσε ο Mariano Mamertino.
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Charlie Flanagan, δήλωσε: «Η μη απαραίτητη αύξηση των αιτήσεων για ιρλανδικά διαβατήρια θα δημιουργήσει πίεση στο σύστημα και στους χρόνους παράδοσης. Το αυξημένο ενδιαφέρον (για ιρλανδικά διαβατήρια) δείχνει μια αύξηση ανησυχίας σε όσους είναι κάτοχοι διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου ότι τα δικαιώματα που απολαμβάνουν ως πολίτες της ΕΕ μπορεί τελειώσουν απότομα».