συστήματος του Κόμματος των Δημοκρατικών, από όπου και εκλάπη μεγάλος όγκος δεδομένων.
Από την πλευρά της η ρωσική κυβέρνηση έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «δηλητηριώδη αντι-ρωσική» ρητορική για την οποία υπεύθυνη είναι η Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η FSB δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της ποιον θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση στα ρωσικά δίκτυα, ωστόσο υποστηρίζει ότι φέρει ποικίλες ομοιότητες με άλλες υποθέσεις κυβερνο-κατασκοπείας. Ωστόσο, δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά.
Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν «προγραμματισμένη και την έφεραν εις πέρας επαγγελματίες», οι οποίοι είχαν στοχοποιήσει κρατικούς οργανισμούς, επιστημονικές και αμυντικές εταιρείες καθώς και «κρίσιμης σημασίας υποδομές».
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, το κακόβουλο λογισμικό επέτρεπε στους χάκερς να ενεργοποιούν τις κάμερες και τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να τραβούν screenshots και να καταγράφουν οτιδήποτε πληκτρολογούνταν στους υπολογιστές, αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.