Σε αλλαγή στο Taxis προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε απόρρητα ιατρικά δεδομένα οι δημόσιοι υπάλληλοι που
χειρίζονται το σύστημα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το αρχείο ιατρικών γνωματεύσεων των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Το ζήτημα είχε αναδείξει με παρέμβασή του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή σε συνεργασία με την οργάνωση «Σύνθεση».
Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι από τις 14 Ιουλίου δεν εμφανίζονται στο σύστημα αναλυτικές πληροφορίες για τις παθήσεις, παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις όπου απαιτείται ενημέρωση της βάσης δεδομένων.
Οι πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση των παθήσεων θα εμφανίζονται «μόνο στην περίπτωση που απαιτείται πρόσθετη ενημέρωση της βάσης δεδομένων με την ένδειξη ότι μία αναπηρία ποσοστού 80% και άνω είναι κινητική», σύμφωνα με τη «Θετική Φωνή».
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας εκφράζει «την ικανοποίησή του για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην κατεύθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όχι μόνο των οροθετικών ατόμων, αλλά χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν λάβει πιστοποίηση από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.
»Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι στο ηλεκτρονικό αρχείο με στοιχεία αναπηριών έχουν πρόσβαση ειδικά εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και πως δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα της βάσης, οποιαδήποτε κίνηση και αναζήτηση στοιχείων γίνεται μέσω του μοναδικού κωδικού του κάθε υπαλλήλου και επομένως παρακολουθείται και καταγράφεται».