Ειδικότερα, το 29% των ερωτηθέντων απάντησαν «ναι» στο ερώτημα εάν θεωρούν τη Σαρία πιο σημαντική από τους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, το 20% των ανδρών μουσουλμάνων και το 28% των γυναικών μουσουλμάνων που απάντησαν στις ερωτήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ifop δήλωσαν υπέρ του νικάμπ και της μπούρκα, που καλύπτουν τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα.
Ένα 60% επίσης δήλωσε ότι θα ήθελε τα κορίτσια και οι γυναίκες να φορούν μαντίλα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η οποία έχει διά νόμου απαγορευτεί στα δημόσια ιδρύματα.
Θύελλα αντιδράσεων, εντός αλλά και εκτός γαλλικών συνόρων, προκάλεσε και η απαγόρευση του λεγόμενου μπουρκίνι σε πολλές πόλεις της χώρας, με τους γάλλους μουσουλμάνους ηγέτες να κάνουν λόγο για στιγματισμό των μουσουλμάνων.
Η δημοσκόπηση της Ifop έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 10% του γαλλικού πληθυσμού (65 εκατομμύρια). Όπως αναφέρεται στη Journal du Dimanche, οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 5,6% των πολιτών ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ 10% είναι οι 25 ετών και άνω. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 84% των γάλλων μουσουλμάνων είναι κάτω των 50 ετών.
Η δυσκολία στον καθορισμό τη θρησκευτικού υποβάθρου των γάλλων πολιτών έγκειται στη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη συλλογή δεδομένων για τη θρησκεία και την εθνικότητα.