Σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 45χρονος που κατηγορείται για
υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Η υπόθεση είχε εκδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2013 για πρώτη φορά στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Κατά της απόφασης αυτής ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη το επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη το επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος ο οποίος διατηρούσε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ φέρεται να μην είχε καταβάλλει το ποσό των 89.000 ευρώ στον ΟΠΑΠ για οφειλές τυχερών παιχνιδιών με αποτέλεσμα να κινηθεί σε βάρος του η νόμιμη διαδικασία και να ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και όταν πλέον έφθασε στη κύρια ανάκριση λόγω λανθασμένης διεύθυνσης στην οποία κοινοποιήθηκε η κλήση για να απολογηθεί, ο 45χρονος δεν την έλαβε ποτέ και βέβαια δεν προσήλθε την ημέρα που είχε προσδιοριστεί για την απολογία του.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του και την προσαγωγή του τον Νοέμβριο του 2010 ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και στη συνέχεια στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υπεξαίρεσε τα χρήματα, αλλά δεν τα κατέβαλλε καθώς και εκείνος τα είχε πιστώσει σε παίκτες. Μάλιστα τόνισε ότι είχε ζητήσει από τον ΟΠΑΠ να του επιτρέψει να δώσει το πρακτορείο ώστε να πάρει χρήματα και να μπορέσει να εξοφλήσει και το χρέος του, κάτι όμως για το οποίο ο ΟΠΑΠ δεν συμφώνησε.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 45χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος, ενώ όταν η υπόθεση του εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.