δραστηριότητα πρώην τραπεζικού διευθυντή, που πρωταγωνίστησε σε σκάνδαλο παρατραπεζικής δραστηριότητας, ζήτησε αρμοδίως η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώπιον της οποίας εκκρεμούν προς αξιολόγηση, ουκ ολίγες δικογραφίες, μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν τα θύματά του αλλά και η πρώην εργοδότρια του.
Η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις, ενώ ο καταγγελλόμενος δεν έχει ακόμη δώσει πλήρη απολογία στα πλαίσια των προκαταρκτικών εξετάσεων, που έχουν παραγγελθεί. Ομως έχει υποβάλει αίτημα συνένωσης και συσχέτισης όλων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του, λόγω συνάφειας, προκειμένου να εξεταστούν σε μια ενιαία υπόθεση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» εξετάζονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθες υποθέσεις σε βάρος του:
-Η περίπτωση ημεδαπού, στον τομέα των κατασκευών, από τον οποίο φέρεται να αφαίρεσε 196.234,68 ευρώ και 40.000 δολάρια ΗΠΑ.
-Η περίπτωση Ροδίτη, που ισχυρίζεται ότι χάθηκαν από λογαριασμό του 58.000 ευρώ.
-Η περίπτωση γυναίκας, γνωστής οικογένειας, που φέρεται να απώλεσε 45.000 ευρώ.
-Η περίπτωση ομογενή από το Βέλγιο, μέλους αθλητικού συλλόγου, στην οποία αναφέρθηκε διεξοδικώς σε δημοσίευμά της η «δημοκρατική», που φέρεται να έχασε 324.364 ευρώ.
-Η περίπτωση ενός έτερου ημεδαπού, που κατήγγειλε υπεξαίρεση 65.000 ευρώ.
-Η περίπτωση απώλειας 50.000 ευρώ από λογαριασμό άλλου ομογενή.
-Η περίπτωση ενός κατοίκου της δημοτικής ενότητας Αφάντου, που ασχολείται με τουριστικά επαγγέλματα, που φέρεται να έχασε 360.000 στερλίνες Αγγλίας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που εξετάζουν οι επιθεωρητές της τράπεζας, το ύψος της υπεξαίρεσης που έχει μέχρι τώρα καταγγελθεί ανέρχεται σε 1.303.598,93 ευρώ, 392.000 στερλίνες Αγγλίας και 40.000 δολάρια ΗΠΑ.
Από την εσωτερική επιθεώρηση της τράπεζας, υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία μέχρι στιγμής μόνο η έρευνα για την υπόθεση μιας 85χρονης, άκληρης χήρας, συνταξιούχου τραπεζικού υπαλλήλου.
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι τίτλοι της προθεσμιακής κατάθεσης που της είχε χορηγήσει ο τραπεζικός διευθυντής ήταν πλαστοί. Τα νούμερα των συγκεκριμένων προθεσμιακών καταθέσεων είναι τα ίδια με άλλες προθεσμιακές καταθέσεις, που διατηρούσε στο ίδιο κατάστημα η 85χρονη, οι οποίες, ωστόσο, είχαν λήξει. Το χαρτοφυλάκιό της, όπως προέκυψε, περιορίστηκε σε 67.839,78 δολάρια ΗΠΑ, 97.567,83 στερλίνες Αγγλίας και 201,05 ευρώ.
Επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός της ότι την 15η Ιουνίου 2015 έγινε σπάσιμο της προθεσμιακής της κατάθεσης σε δολάρια ύψους 297.800 και ότι ποσό 230.000 δολαρίων μεταφέρθηκε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου απ΄ όπου και αναλήφθηκαν 200.000 ευρώ. Της δόθηκε πλαστός τίτλος προθεσμιακής κατάθεσης με ημερομηνία 29 Μαΐου 2015 προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η υπεξαίρεση 200.000 ευρώ από άλλη προθεσμιακή της κατάθεση σε ευρώ! Φέρεται παραπέρα να έχει διαπιστωθεί ότι στους πλαστούς τίτλους των προθεσμιακών της καταθέσεων επικόλλησε την υπογραφή δεύτερου υπαλλήλου από άλλη προθεσμιακή της κατάθεση.
Επιβαιώθηκε εξάλλου ότι οι υπεξαιρέσεις σε βάρος της συγκεκριμένης πελάτισσας είχαν ξεκινήσει πρίν τον Μαρτιο του 2013 σε άλλη τράπεζα, που απορροφήθηκε στην πορεία από εκείνη που εργαζόταν, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Συνολικά φέρεται να υπεξαίρεσε περίπου 100.000 ευρώ πριν τον Μάρτιο του 2013.
Να υποβληθούν τα πορίσματα εσωτερικού ελέγχου που διενεργήθηκε από επιθεωρητές κεντρικής τράπεζας της Ρόδου γύρω από την εγκληματική
Η Δημοκρατική της Ρόδου
Προηγούμενο άρθροΣτον “αέρα” οι επενδύσεις του εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ακίνητα, επιχειρήσεις και φοροαπαλλαγές στο στόχαστρο