Μετά τη συνάντηση, o πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ ήταν από κάθε απόψεως δημιουργική, αφού έδωσε την ευκαιρία πέραν των διμερών σχέσεων να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.
Μετά τη συνάντηση, o πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ ήταν από κάθε απόψεως δημιουργική, αφού έδωσε την ευκαιρία πέραν των διμερών σχέσεων να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος, στις προσπάθειες που καταβάλλονται και θα καταβληθούν, έτσι ώστε να πετύχουμε, αν είναι δυνατόν, το στόχο που έχουμε θέσει. Δηλαδή να πετύχουμε μια λύση που να γίνεται αποδεκτή από το σύνολο του λαού της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, παρά το ότι αυτό που θα πω ενδεχόμενα να είναι αισιόδοξο, γιατί όχι πριν το τέλος του 2016.
Βεβαίως σε αυτό σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η στάση της Τουρκίας διότι υπάρχουν κεφαλαιώδη θέματα που απόλυτα εξαρτώνται από τη βούληση και τη συμβολή της Τουρκίας».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η στάση της Γαλλίας είναι πιο σκληρή προς την Τουρκία σε σχέση με τη στάση άλλων χωρών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η στάση της Γαλλίας είναι απόλυτα ταυτισμένη με το διεθνές δίκαιο, δεν τοποθετείται υπέρ ή εναντίον της Τουρκίας, αλλά υπέρ του διεθνούς δικαίου».
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο με τον Πρόεδρο Ολάντ συζήτησαν για το ενδιαφέρον της εταιρείας γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας TOTAL για την κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν ήγειρε κάτι ανάλογο ο Γάλλος Πρόεδρος. Υπήρξε όμως αντικείμενο διαβούλευσης, απλά από πλευράς ενδιαφέροντος, μεταξύ διευθυντικών στελεχών (της εταιρείας) και του Υπουργού Εξωτερικών το πρωί και θα ακολουθήσει επίσκεψη του Προέδρου της TOTAL στην Κύπρο με τον οποίον θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω.
Είμαστε σε ένα διεθνή διαγωνισμό που είναι κάτω από τους κανόνες και την επιτήρηση της ΕΕ, συνεπώς δεν ήταν δυνατόν ο Γάλλος Πρόεδρος να παρέμβει.
Βεβαίως γνωρίζουμε το ενδιαφέρον και της Γαλλικής Κυβέρνησης και της Ιταλικής Κυβέρνησης και της Αμερικανικής Κυβέρνησης όμως θα ακολουθήσουμε με πλήρη διαφάνεια τις διαδικασίες».
Ερωτηθείς αν με τον Γάλλο Πρόεδρο μίλησαν για το θέμα της Συρίας, ο Πρόεδρος απάντησε καταφατικά και είπε ότι «θα συνεχίσουμε το διάλογο και κατά το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».