τόνοι ηρωίνης.
Παρότι από τον Ιούνιο το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών είχε βάλει στο «σφυρί» το κατασχεμένο πλοίο, τελικά, δεν βρέθηκε αγοραστής και έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται να οδηγηθεί για «κόψιμο» σε διαλυτήριο.
Μάλιστα, ενώ στην τελευταία δημοπρασία η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 60.000 ευρώ, κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για να το αποκτήσει. Η πρώτη πλειοδοτική δημοπρασία του «Noor One» έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ακριβώς δύο χρόνια μετά την κατάσχεσή του, και αποδείχθηκε ατελέσφορη. Και αυτό διότι ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον να καλύψει το τίμημα και να προχωρήσει σε αγορά του δεξαμενόπλοιου. Στα έγγραφα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) που είχε την ευθύνη της διαδικασίας, το «ναρκόπλοιο» περιγραφόταν ως εξής: «Παλιό χαλύβδινο δεξαμενόπλοιο, με διακριτική ονομασία Noor One. Oil Tanker σημαίας Τόγκο, μήκους 62,04 μ., πλάτους 9,45 μ., με μία πετρελαιομηχανή».
Τέσσερις δημοπρατήσεις
Η διαδικασία δημοπράτησης επαναλήφθηκε –όπως ορίζει ο νόμος– τέσσερις φορές, με τα ίδια πάντοτε αποτελέσματα. Η τελευταία πλειοδοτική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τιμή εκκίνησης τις 60.000 ευρώ και αποδείχθηκε, όπως οι προηγούμενες, άγονη. Ετσι, το «Νoor One» που συνδέθηκε με μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις ναρκωτικών στα αστυνομικά χρονικά της χώρας ξέμεινε στα αζήτητα. Μάλιστα, με τη συνδρομή της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που εξάλλου είχε την ευθύνη της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση, το πλοίο θα μετακινηθεί από την Ελευσίνα και θα οδηγηθεί για «κόψιμο» σε διαλυτήριο πλοίων.
Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας πάντως δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Υπενθυμίζεται πως στις 12 Αυγούστου, η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή άσκησε έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που είχε επιβάλει ισόβια κάθειρξη σε πέντε από τους δεκατρείς βασικούς κατηγορουμένους.
Έντυπη