Η άποψή μου για τα Lidl και την παραποίηση της Ελληνικής σημαίας.

720

Κάποιος μετά το σάλο, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα Lidl και την Ελληνική σημαία έσπευσε να με ενημερώσει για την καταχώρηση του ζητήματος στα Ελληνικά Hoaxes  (!!!), όπου δήθεν καταρρίπτεται ως συνομωσιολογία , διότι τα Lidl χρησιμοποιούν και την Ελληνική σημαία! Αυτό που έκαναν ήταν στη διαφήμιση των Ελληνικών προϊόντων να επιλέξουν μια εικαστική παράθεση ενός σχεδίου, που μοιάζει με γραμματόσημο, φέρει τα εθνικά χρώματα και γράφει από κάτω τη διεθνή ένδειξη GR κι ουσιαστικά αποτελεί αλλοίωση του εθνικού μας συμβόλου. Η απορία του ανυποψίαστου θα ήταν, καλά και γιατί δεν έφτιαξαν ένα εθνικό γραμματόσημο όχι μόνο με τα χρώματα , αλλά με το σύνολο της σημαίας, αφού ήθελαν να παραπέμπει στην Ελλάδα κι όχι ας πούμε και στην Αργεντινή; Απορώ φίλοι, αλήθεια μας θεωρούν πλέον τόσο ηλίθιους…; Δεν έχουμε τόσα χρόνια ζήσει στο πετσί μας όλη τη διεθνή μαεστρία των ειδικών πλύσης εγκεφάλου, που προωθούν με θέρμη της ατζέντα της open society του Σόρος, αυτήν που δεν διαθέτει θέσεις για ιστορικά έθνη κι άλλα τέτοια κατ’ αυτούς επουσιώδη, αναχρονιστικά κι “αρνητικά” σύμβολα, αρχές κι ευαισθησίες; Ξέρουν βέβαια αυτοί … πώς να μετρούν τους σφυγμούς μιας κοινωνίας και πώς να ετοιμάζουν το έδαφος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα τους έχουν περάσει όλα, με δούρειο ίππο μία την ανικανότητα και δουλικότητα της δεξιάς και μία τα ιδεολογήματα μιας αριστεράς, που παρουσιάστηκε ως δήθεν υπέρμαχος των πολιτών κι ανεδείχθη στο χειρότερο δυνάστη και καταστροφέα Από την άλλη βέβαια όλοι αυτοί είναι συνεπείς με τις διεθνιστικές ιδέες τους, είτε καπιταλιστικές και νεοφιλελεύθερες είτε αριστερές και κομμουνιστικές, που ταιριάζουν γάντι με τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιητών. Δεν το ξέρατε; Τώρα το ζείτε!

 

Ιδού η ανάρτηση στα Ελληνικά Hoaxes: 

 

Παραποίησε το Lidl την Ελληνική σημαία; – Καταρρίπτεται

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Παραποίησε το Lidl την Ελληνική σημαία; – Καταρρίπτεται

In Fake newsHoaxΑερολογίες – μπούρδες.Συνωμοσιολογίες

by Θοδωρής Δανιηλίδης10 Οκτωβρίου 201688 Comments

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια νέα θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl παραποίησε την ελληνική σημαία.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

  • ΨΕΥΔΕΣ

O ισχυρισμός έχει παίξει σε πολλά ιστολόγια, ας το δούμε από το  katohika.gr

 

Tα LIDL εγκαινίασαν την νέα ελληνική σημαία. Κάτι σαν ριγωτή κουρελού μοιάζει.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Έθεσαν βέτο οι μουσουλμάνοι για τον σταυρό

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Αν ξεφυλλίσετε το φυλλάδιο της Lidl, θα καταλάβετε πως δεν πρόκειται για σημαία αλλά για γραμματόσημο με τα εθνικά μας χρώματα.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae223 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae224

Είναι μια διαφημιστική καμπάνια, προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, με θέμα ταξίδι στις γεύσεις και χρησιμοποιούν για διαφημιστικό σήμα ένα γραμματόσημο με τα εθνικά χρώματα (γαλάζιο, λευκό) και σλόγκαν, «ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΥΣΕΙΣ» σε μια σφραγίδα ταχυδρομείου.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae225

Δεν είναι παραποίηση της ελληνικής σημαίας καθώς αυτή συνεχίζει να υπάρχει στο φυλλάδιο της Lidl και στο συγκεκριμένο φυλλάδιο μετρήσαμε 42 ελληνικές σημαίες.

Ακόμη σε πολλά από τα προϊόντα της συγκεκριμένης διαφημιστικής καμπάνιας που έχουν επάνω τους το διαφημιστικό γραμματόσημο συνυπάρχει και η ελληνική σημαία.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae237 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae238 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae239

Η Lidl ακόμη και στο λογότυπο της έχει την Ελληνική σημαία. Αν ήθελαν να παραποιήσουν την Ελληνική σημαία, δεν θα την τοποθετούσαν κάτω από το λογότυπό τους.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae240

Από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού διαβάζουμε σχετικά για το Ελληνικό Σήμα και το οποίο είναι αυτό που πρέπει να τοποθετείται για την πιστοποίηση της προέλευσης των προϊόντων.

elliniko-sima-180_b

Η Lidl απάντησε στα δημοσιεύματα με ανακοίνωση στη σελίδα της, στο facebook.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae228

Το θέμα της σημαίας που απασχόλησε όλη την Ελλάδα, απασχόλησε μέχρι και Έλληνα βουλευτή που έπεσε θύμα της συνωμοσιολογίας.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae241

Όπως είδαμε παραπάνω το επίμαχο διαφημιστικό σήμα δεν είναι Ελληνική Σημαία. Είναι μια διαφημιστική καμπάνια και η Ελληνική σημαία συνεχίζει να υπάρχει στο φυλλάδιο του lidl για να ξεχωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα. Οι ισχυρισμοί πως παραποίησαν την Ελληνική σημαία είναι ψευδείς και καταρρίπτονται. Το γραμματόσημο δεν είναι σημαία.