Ύπατη Αρμοστεία: Ζητά διευκρινήσεις από τις ελληνικές αρχές για την παράνομη επιστροφή 10 Σύρων στην Τουρκία

263
Ύπατη Αρμοστεία: Ζητά διευκρινήσεις από τις ελληνικές αρχές για την παράνομη επιστροφή 10 Σύρων στην Τουρκία

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία οι 10 Σύριοι μαζί με άλλους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Κω και στη συνέχεια με αεροπλάνο στην πόλη  Άδανα της Τουρκία, χωρίς τη δέουσα εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους

Διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για 10 υπηκόους από τη Συρία έχει ζητήσει η 
Ύπατη Αρμοστεία καθώς δηλώσει ιδιαίτερα ανήσυχη για την παράνομη επιστροφή τους από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει πως μια ομάδα 91 ανθρώπων έφτασε στο νησί της Μήλου στις 14 Οκτωβρίου. Η ομάδα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής στη Λέρο όπου και ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές να τους χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα. 

Στην ομάδα, βρισκόντουσαν και 10 υπήκοοι της Συρίας,  οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κω και στη συνέχεια με αεροπλάνο στην πόλη  Άδανα της Τουρκία, χωρίς τη δέουσα εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους. Για το λόγο αυτό η Ύπατη Αρμοστεία έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για το περιστατικό.

Η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί επίσης για ένα ξεχωριστό περιστατικό που σχετίζεται με μια ομάδα 131 ανθρώπων που έφτασαν στην Πελοπόννησο στις 8 Οκτωβρίου. Η Ύπατη Αρμοστεία αναζητά πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονται αλλά και το νομικό καθεστώς 27 από αυτών  οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία. 

PROTOTHEMA