Πρόωρες συντάξεις ύψους… 18.000 ευρώ μοιράζει η ΕΕ σε ανώτατα στελέχη εν μέσω λιτότητας

98
Πρόωρες συντάξεις ύψους… 18.000 ευρώ μοιράζει η ΕΕ σε ανώτατα στελέχη εν μέσω λιτότητας

Σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, σχεδιάζεται να παρέχει σύνταξη ύψους 18.000 ευρώ το μήνα σε αξιωματούχους ανώτερου επιπέδου (AD14) οι οποίοι «αναγκάζονται» σε παύση συνεργασίας στο πλαίσιο μείωσης του προσωπικού

Πρόωρες συντάξεις ύψους… 18.000 ευρώ το μήνα (!) μοιράζει η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε ανώτατα στελέχη, ενώ η μισή Ευρώπη ζει σε καθεστώς λιτότητας και η ανεργία μαστίζει ιδιαίτερα τους νεότερους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με έγγραφο μεταρρύθμισης του προϋπολογισμού της ΕΟΚΕ,  σχεδιάζεται να παρέχει σύνταξη ύψους 18.000 ευρώ το μήνα σε αξιωματούχους ανώτερου επιπέδου (AD14) οι οποίοι «αναγκάζονται» σε παύση συνεργασίας στο πλαίσιο μείωσης του προσωπικού έπειτα από απόφαση που ελήφθη στις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Το νέο αυτό καθεστώς θα ξεκινήσει από 1η Δεκεμβρίου του 2016.

Συνεπώς, είναι άξιο απορίας σχετικά με την θέληση Ευρωπαϊκών Οργανισμών για μείωση των λειτουργικών εξόδων, καθώς μια σύνταξη ύψους 18.000 ευρώ ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο μισθοδοσίας όλων των κρατών της ΕΕ αλλά και των περισσότερων Ευρωπαϊκών Οργανισμών, των οποίων οι αξιωματούχοι αμείβονται αφορολόγητα!

PROTOTHEMA
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!