fbpx
27.7 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
Αρχική Γενικά Θέματα Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο του Ορέστη

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο του Ορέστη

434
Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί  η δίκη για το θάνατο του Ορέστη

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, συνεχίστηκε και χθες η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Ρόδου της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος πριν από πέντε χρόνια απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη.

Η δίκη ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου, διεκόπη για τις 20 και 21 Οκτωβρίου και χθες καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, διεκόπη εκ νέου για το πρωί της 31ης Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, τις δύο προηγούμενες ημέρες το δικαστήριο μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης εξέτασε δύο μάρτυρες κατηγορίας. Πρόκειται για τον Λοιμοξιολόγο – ειδικό παθολόγο Άλεξ Μπεντροσιάν και τον ιατροδικαστή κ. Συμεών Μεσογίτη, οι οποίοι κατέθεταν για αρκετές ώρες ο καθένας, καθώς τόσο οι δικαστές όσο και οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής προχώρησαν σε πολυπληθείς ερωτήσεις ιατρικών κυρίως θεμάτων, προκειμένου έτσι να γίνει καλύτερα κατανοητή η υπόθεση.
Έτσι στις 31 Οκτωβρίου οπότε και το δικαστήριο θα συνεχίσει την συνεδρίαση του αναμένεται να ακολουθήσουν τα αναγνωστέα έγγραφα αλλά και η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.
Μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν δύο στρατιωτικοί γιατροί που είχαν εξετάσει το 21χρονο παλικάρι, ενώ δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το αν θα επιτραπεί να καταθέσει και ιδιώτης ιατρός.
Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος  Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου και πολιτική αγωγή οι κ. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Νικόλης και Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Υπενθυμίζεται πως το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011.
Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.
Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της Ρόδου όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο  και να ξεκουραστεί.
Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή την φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!
Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα.
Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στην συνέχεια εκτάκτως στην συνέχεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.
Η είδηση μεταδόθηκε  αστραπιαία σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, καθώς τόσο ο νεαρός όσο και η οικογένειά του, είναι γνωστοί και αγαπητοί στην κοινωνία της Ρόδου.
Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στο νεαρό παιδί, με επιστολή που έδωσαν στην Ροδιακή και περιγράφουν επίσης ότι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ιδιώτη νευρολόγο, όπου ένας τελικά δέχθηκε να έρθει (με αμοιβή και τον ευχαριστούν) όπου διέγνωσε πόσο σοβαρή ήταν πια  η κατάσταση του Ορέστη.
Όταν ο Ορέστης, μεταφέρθηκε σε καταστολή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, οι γιατροί μίλησαν για μεγάλη καθυστέρηση της διάγνωσης στη Ρόδο, όπως οι συγγενείς καταγγέλλουν.
Από τις πρώτες μέρες της δημοσιοποίησης της υπόθεσης ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους, για το θάνατο του 21χρονου στρατιώτη Ορέστη Παπαγεωργίου.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε με εντολή του τότε Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Σταύρου Αθανασάκη, με αφορμή ανώνυμη επιστολή η οποία είχε σταλεί στον ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη επιστολή η οποία δεν είχε αποστολέα, τίθονταν ερωτηματικά σχετικά με το αν και ποιοι φέρουν ευθύνη για το θάνατο του άτυχου στρατιώτη.
Άλλωστε ως προς τη κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η δικαστική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες τόσο στο στρατιωτικό νοσοκομείο όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύτηκε ο νεαρός φαντάρος χωρίς όμως να γίνει διάγνωση της πραγματικής κατάστασης της υγείας του.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες σοβαρά ερωτηματικά που είχαν προκληθεί για το πώς ένα παλικάρι 21 ετών βρέθηκε να είναι κλινικά νεκρό, ζητούσαν απαντήσεις, ενώ αναφορές σε λάθη και παραλείψεις τονίζονταν και στις επιστολές που ακολούθησαν τόσο από την οικογένεια του άτυχου Ορέστη όσο και από άλλα συγγενικά του πρόσωπα.ΡΟΔΙΑΚΗ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com