Αθώοι οι 4 αστυνομικοί που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

467

Αθώοι κρίθηκαν ύστερα από 2,5 χρόνια οι τέσσερις αστυνομικοί του Α.Τ. Κήπων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τις κατηγορίες που τους

είχαν αποδοθεί τότε μεταξύ των οποίων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, «η παραπάνω απόφαση αποτελεί δικαίωση για τους τέσσερις συναδέλφους και τις οικογένειές τους που επί 2,5 χρόνια περνούσαν τον δικό τους Γολγοθά, αφού κατηγορήθηκαν άδικα, στοχοποιήθηκαν, και κατέρρευσαν οικονομικά. Πριν από 2,5 χρόνια όντως κάποιοι αστυνομικοί δεν κάνανε σωστά τη δουλεία τους. Αυτοί δεν ήταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κήπων αλλά αυτοί που με «ελαφρά την καρδία» και χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα στοιχεία κατηγόρησαν και «τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί» τους τέσσερις συναδέλφους μας. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένουμε την άμεση ηθική και οικονομική αποκατάσταση  των αδίκως κατηγορουμένων συναδέλφων μας. Αρχικά με την έκδοση μιας ανακοίνωσης για την αθώωσή τους, αναλόγου περιεχομένου και ύφους με εκείνο που είχε εκδοθεί πριν από 2,5 χρόνια και στη συνέχεια επιστρέφοντας τα χρήματα αυτά που απώλεσαν λόγω της επί δύο χρόνια διαθεσιμότητας που βρισκόταν και φυσικά την κάλυψη όλων των δικαστικών εξόδων. 
Τέλος καλό θα είναι να αναζητηθούν  πιθανές ευθύνες σε αυτούς που σχημάτισαν τη δικογραφία ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες αδικίες σε βάρος τίμιων και σκληρά εργαζομένων αστυνομικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 Χρόνος