Αρνείται ο 60χρονος Αγγλος ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα παιδιά

229
ΑΣΕΛΓΕΙΑ

Αρνείται κατηγορηματικά ότι ήλθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι μόνο φαντασιωνόταν επαφές μαζί τους, ο 60χρονος Αγγλος,

κάτοικος Καλυθιών, με καταγωγή από το Newcaste Upon Time, που θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αποπλάνηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων.
Ο 60χρονος φέρεται να αποδέχεται ότι προέβη σε ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικα με άλλους χρήστες του διαδικτύου και την κατοχή αυτών, υποστηρίζοντας όμως ότι επρόκειτο για μια άρρωστη περίοδο στη ζωή του που έληξε το έτος 2013.
Διατείνεται ακόμη ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε χάσει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό διότι βιάσθηκε μικρός από έναν φίλο του πατέρα του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 όταν στις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε το πρώτο έγγραφο της Interpol της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με το οποίο άγνωστο άτομο με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων η μια είναι κόρη του αλλά και ότι βρίσκεται στη Ρόδο και φωτογραφίζει γυμνά παιδιά στην παραλία.
Είχε υποστηρίξει επίσης σε συνομιλίες του μέσω του διαδικτύου ότι είχε εγκαταλείψει την Αγγλία διότι είχε εντοπιστεί να κακοποιεί την επτάχρονη κόρη της πρώην φίλης του.
Είχε αναφέρει ακόμη ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την κόρη του για περίοδο 15 μηνών και ότι την εμπόδισε να τον καταγγείλει απειλώντας την ότι θα την έπαιρναν μακριά.
Τα μηνύματα αυτά καταγράφηκαν από τους επιτελείς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, που κατόρθωσαν να εντοπίσουν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του 60χρονου.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook με το όνομά του και βρισκόταν στη Ρόδο.
Την 10η Ιανουαρίου 2013 αφού εντοπίστηκε η διεύθυνσή του στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς αιφνίδιος έλεγχος και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ψηφιακός δίσκος.
Από την έρευνα στα κατασχεθέντα προέκυψε ότι υπήρχαν μεταξύ των πειστηρίων, 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 33 αρχεία εικόνας τα οποία απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα κι ότι είχε επισκεφθεί τους επίμαχους λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο facebook.
Σε δύο λογαριασμούς στο yahoo messenger βρέθηκαν μηνύματα στα οποία ο 60χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων την επιθυμία του να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικα παιδιά, δηλώνει ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών αλλά και με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού στο διάστημα που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!!
Σε λογαριασμό του στο yahoo messenger έλαβε εξάλλου 7 αρχεία εικόνας 4 εκ των οποίων είναι παιδική πορνογραφία και 3 με ανήλικα ημίγυμνα παιδιά.
Βρέθηκε επίσης και λογαριασμός στο δίκτυο skype και με δύο συνθηματικά ονόματα στο ένα εκ των οποίων υπήρχε πλήθος άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία ο χρήστης ζητά από γονείς ανήλικων παιδιών να εμφανίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης προκειμένου να αυνανιστεί μπροστά τους!
Βρέθηκαν επίσης εγγραφές διαδικτυακών διευθύνσεων που παραπέμπουν σε διαδικτυακές αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά για πορνογραφία ανηλίκων.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται η δικηγόρος κ. Εύη Αρνιθενού.
-Αναβλήθηκε στο μεταξύ χθες αορίστων η εξέταση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, υπόθεσης με κατηγορούμενο για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας, έναν 62χρονο κάτοικο Δαματριάς, ιδιοκτήτη ξενώνα στην πόλη της Ρόδου, που συνελήφθη την 21η Νοεμβρίου 2012 από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το δικαστήριο ανέβαλε προκειμένου να κληθεί για να καταθέσει ένας αστυνομικός μάρτυρας.
Την 21η Νοεμβρίου 2012, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του στη Ρόδο και διαπιστώθηκε ότι κατείχε στον υπολογιστή του 10 εικόνες με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Τα εν λόγω επίμαχα αρχεία, αναπαριστούσαν ανήλικα κορίτσια, αναφερόμενης ηλικίας από 12 έως 16 ετών περίπου, γυμνά.
Ο 62χρονος εξεταζόμενος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του συγκεκριμένου υλικού στον υπολογιστή του ξενώνα, ισχυριζόμενος ότι πρόσβαση σ’ αυτόν έχουν όλοι οι πελάτες του καταλύματος. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και επεσήμανε ότι ο δράστης του εγκλήματος είναι προφανώς ένας από τους πελάτες του.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μ. Βλάχος. Πηγή:www.dimokratiki.gr