Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ, στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας

379

Τον υποψήφιό της για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τον μάλιστα ως όχημα για να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία.
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της

ΝΔ κ. Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουγό. Πιθανολογείται ότι ο κ. Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.
Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.
Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρεκτροπή», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αρκεί να αλλάξει ο νόμος και να επιστραφούν στην ανεξάρτητη αρχή οι αρμοδιότητες. 
«Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».   
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ