Προσφυγές και αιτήσεις κατά των αρνήσεων στα αιτήματα ασύλου από τους Τούρκους στρατιωτικούς

341
tourkoi stratiwtikoi 25-10-2016

Οι Τουρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία συνεχίζουν τον αγώνα τους για την παροχή ασύλου

από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η συνήγορός τους, Σταυρούλα Τομαρά δήλωσε την Τρίτη: «Σήμερα καταθέσαμε 6 προσφυγές επί των πρωτοβάθμιων αρνητικών…

αποφάσεων, ώστε να επανακριθούν τα αιτήματα ασύλου των 4 Τούρκων. Για τους άλλους 2 ζητούμε την ακύρωση των πρωτοβάθμιων διοικητικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου που διέκοψε αιφνιδίως τις συνεντεύξεις τους, έθεσε τις υποθέσεις τους στο αρχείο και αρνείται να τις ανακαλέσει όλως συμπτωματικά»
Η κ. Τομαρά συνεχίζοντας είπε: «Και οι 2 Τούρκοι στρατιωτικοί που δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τις συνεντεύξεις τους ήταν σε υπηρεσία στη βάση της Αεροπορίας Στρατού Κων/λης το βράδυ του πραξικοπήματος-οπερέτα, γεγονός που τους καθιστά αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που έλαβαν εκεί και αποδεικνύει πανηγυρικά όχι μόνο τη μη εμπλοκή αλλά ούτε καν τη μύησή στο πραξικόπημα και των 8 Τούρκων. Οι αυθαίρετοι έγγραφοι ισχυρισμοί των κρατικών υπαλλήλων για αποκλεισμό των 5 από αυτούς από το καθεστώς του πρόσφυγα λόγω συμμετοχής τους σε τρομοκρατικές πράξεις , χωρίς καν να υφίσταται αίτημα έκδοσης τους από την Τουρκία γιατί έχει επιστραφεί από τις 26 Αυγούστου, είναι ποινικά αξιόλογοι και πολιτικά καθόλου τυχαίοι. Ο διασυρμός μη μυημένων στο πραξικόπημα αξιωματικών Στρατού που είχαν υπηρετήσει με τιμή, έστω και αν ανήκαν στον Τουρκικό στρατό-που είναι και Νατοϊκός στρατός-αποτελεί δυσάρεστο οιωνό της παρούσας Ελληνικής εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη έναντι πάντων».
Τούρκοι στρατιωτικοί: «Ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες»
Στο μεταξύ,  οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοι σε κοινή δήλωσή τους  για τις αιτήσεις ασύλου που έχουν κάνει προς τη χώρα μας αναφέρουν τα εξής: 
«Αναμένουμε εδώ και ένα μήνα ότι θα εκδοθεί ακόμα μια αρνητική πρωτοβάθμια απόφαση για τον 8ο από εμάς σε στιγμή ύποπτη και ειδησεογραφικά πλούσια από άλλες πολιτικές ειδήσεις, για να υποβαθμιστεί κατ΄αυτό τον τρόπο το αρνητικό περιεχόμενο των αποφάσεων ασύλου μας, έτσι ακριβώς όπως συνέβη και με τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις των 7 από εμάς. Δυστυχώς εμπιστευτήκαμε ότι οι χειρίστριες της Υπηρεσίας Ασύλου θα έκριναν αντικειμενικά και ουδέτερα τα αιτήματα μας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν να μας εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις τύχες μας».
 directNEWS.gr