Η τουρκική Ακτοφυλακή συνέλαβε έξι Έλληνες ψαράδες στα ελληνικά χωρικά ύδατα;

396

Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

6 Έλληνες ψαράδες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι όταν το σκάφος «ΜΙΑ» με το οποίο επιβιβάστηκαν και ανοίχτηκαν στο πέλαγος προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι στματήθηκε για έλεγχο από την

τουρκική Ακτοφηλακή.

Το ερώτημα είναι αν το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτης Χίος πρόκειται για 5  Έλληνες και 1 Ελληνοαμερικανό στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο σκάφος.
Το περιστατικό συνέβη όταν το σκάφος έπλεε κοντά στη νησίδα Πάσπαργο. Κατά τον έλεγχο από την Τουρκική Ακτοφυλακή τους ζητήθηκαν οι ταυτότητες τους αλλά μόνο οι 2 από τους 4 τις είχαν μαζί τους.
Στη συνέχεια τους οδήγησαν στον Τσεσμέ για πρόσδεση και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών αφού πέρασαν τους 5 για μετανάστες και τον ιδιοκτήτη για διακινητή.
Η περιπέτειά τους έλαβε τέλος όταν η σύζυγος του ενός το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία με αποτέλεσμα το ζήτημα να τακτοποιηθεί άμεσα και οι συλληφθέντες να επιστρέψουν από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ και ακολούθως στη Χίο.
 «Είναι όλοι τους καλά. Μέχρι το απόγευμα θα τους έχουν αφήσει να επιστρέψουν στο νησί. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Μεσολάβησε μέχρι και η Πρεσβεία της Αμερικής και όλα τακτοποιήθηκαν», ανέφερε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκάφους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «π». 
Pronews.gr