«Πάγος» από Ντράγκι στις αγορές ελληνικών ομολόγων – Ζητά βιώσιμο χρέος

148
«Πάγος» από Ντράγκι στις αγορές ελληνικών ομολόγων - Ζητά βιώσιμο χρέος

Είναι ακόμη “πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”

Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επισήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

Ο κ. Ντράγκι, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι οι “συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους συνεχίζονται”, προσθέτοντας ότι, όταν αυτές ολοκληρωθούν, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, λειτουργώντας ανεξάρτητα, θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Συνακόλουθα, όπως ανέφερε, είναι ακόμη “πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης” (QE). 

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε σήμερα το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά τον Μάρτιο του 2017. 

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή μείωση του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. ευρώ το μήνα, που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ. 

PROTOTHEMA
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!