Η «ακτινογραφία» των μη εξυπηρετούμενων δανείων- Οι κλάδοι και τα ποσοστά

175
Η «ακτινογραφία» των μη εξυπηρετούμενων δανείων- Οι κλάδοι και τα ποσοστά

Σε ποσοστό δεκαπλάσιο από αυτό του 2007 (4,5%) και περίπου οκταπλάσιο από αυτό του ευρωπαϊκού μέσου όρου (5,7%) διαμορφώθηκε το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, φτάνοντας στο

45,1%.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θ. Μητράκος, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα υψηλό καθώς ανέρχεται σε 67,2%, στα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 59,9% και στα καταναλωτικά δάνεια σε 55,3%. Στα στεγαστικά δάνεια ανέρχεται στο 44,7%, ενώ χαμηλότερο ποσοστό παρατηρείται στα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις (29,1%).
Υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων παρατηρείται στην εστίαση (79,5%), στην κλωστοϋφαντουργία (75,9%), στον κλάδο ξυλείας, χάρτου και επίπλων (71,7%) αλλά και στη γεωργία (62,7%).
Αντίθετα, πολύ μικρό ποσοστό παρατηρείται στον κλάδο ενέργειας και πετρελαιοειδών (4,5%) και μικρό στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (27,5%).
enikonomia.gr
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!