Αντικαταστάθηκε η προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους

253
δικαστηριο

Την αντικατάσταση με περιοριστικούς όρους της προσωρινής κράτησης δύο κατηγορούμενων σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου αποφάσισε χθες με την υπ’ αρίθμ. 11/2016 διάταξη που εξέδωσε η αναπληρώτρια Ανακρίτρια Ρόδου, αποδεχόμενη σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα με την διάταξη αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση ενός 34χρονου Ροδίτη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η προσωρινή κράτηση ενός 32χρονου ημεδαπού με τους περιοριστικούς όρους της αποκλειστικής διαμονής του στις περιφερειακές ενότητες Αρτας και Πρεβέζης, της εμφάνισής του δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, έχει αφεθεί στην ίδια υπόθεση μια 38χρονη Ροδίτισσα κι ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους ένας 34χρονος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, ένας 32χρονος κάτοικος Χολαργού Αττικής κι ένας 34χρονος κάτοικος Αμαλιάδας.
Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς έναν 34χρονο κάτοικο Αθηνών που συνελήφθη μαζί με τους ανωτέρω, γιατί μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του χρυσά κοσμήματα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 2α Αυγούστου 2016 και περί ώραν 10.30 συνελήφθη ο πρώτος στο λιμάνι της Ακαντιάς, μετά την άφιξη του στο νησί με πλοίο της γραμμής, γιατί μετά από έλεγχο βρέθηκε να κατέχει σε ταξιδιωτικό σακίδιο επιμελώς κρυμμένες δύο πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μικτού βάρους 13 γραμμαρίων, τέσσερις πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 23 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευασία με ποσότητα MDMA μικτού βάρους 4 γραμμαρίων, δυο πλαστικά μπουκαλάκια με LSD μικτού βάρους 7 γραμμαρίων, ένα ναρκωτικό δισκίο ecstasy και ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 9,5 εκατοστών.
Μετά την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, προέκυψε ότι ο 34χρονος διέμενε προσωρινά σε οικία της 38χρονης Ροδίτισσας στο Κολωνάκι της Αθήνας κι ότι στη Ρόδο επρόκειτο να καταλύσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου των Κολυμπίων το οποίο είχε μισθώσει ο 34χρονος Ροδίτης φίλος του.
Εντός της κατοικίας βρέθηκαν και οι υπόλοιποι 3 κατηγορούμενοι εξ’ Αθηνών.
Στην οικία βρέθηκαν μετά από έρευνα  26 συσκευασίες διαφόρων μεγεθών με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 15.039,6 γραμμαρίων, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα εντός χάρτινης συσκευασίας καραμελών (HALLS) μικτού βάρους 5,8 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με καπνό μικτού βάρους 179,8 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα μανιταριών μικτού βάρους 19,8 γραμμαρίων, δύο βαζάκια χαπιών με 20 σπόρους κάνναβης, μία γυάλινη συσκευασία με χασισέλαιο μικτού βάρους 148,1 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων, δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν από ένα σπόρο κάνναβης, δύο μεταλλικοί τρίφτες κι ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Βρέθηκαν ακόμη 24 γάντια μιας χρήσης με υπολείμματα κάνναβης, 33 πακετάκια τσιγαρόχαρτα, δύο πακέτα με φίλτρα, 7 αναπτήρες, μία γυάλινη πίπα και μία ξύλινη πίπα, ένα πούρο, ένα ημερολόγιο και 7 μπλοκάκια.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιώς διενήργησαν έρευνα στην οικία του πρώτου κατηγορούμενου στο Κολωνάκι και εκεί βρήκαν 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 297 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα όπλο ρέπλικα, δύο πίπες, μία (σιδερογροθιά με λάμες και καρφιά, οκτώ σουγιάδες καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας διενεργήθηκε έρευνα και στην οικία της 38χρονης Ροδίτισσας και εκεί βρήκαν ένα διαφανές σακουλάκι με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 14 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 2980 ευρώ.
Ο 32χρονος Αθηναίος, που συνελήφθη στο λιμάνι, απολογούμενος αποδέχτηκε την κατηγορία της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών υποστηρίζοντας όμως ότι επρόκειτο για ποσότητα για ιδίαν χρήση καθώς είναι πολυτοξικομανής. Ισχυρίστηκε δε προανακρινόμενος ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από έναν Αλβανό στα Εξάρχεια, ενώ εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ενέπλεξε άθελα του στην υπόθεση την 38χρονη Ροδίτισσα, που του παραχωρεί την οικία της στην Αθήνα.
Υποστήριξε ότι ήθελε το μαχαίρι για κάμπινγκ ή ψάρεμα κι ότι το όπλο που βρέθηκε στην Αθήνα είναι replica. Είπε ακόμη ότι είχε την σιδερογροθιά  ως όπλο άμυνας έναντι των εμπόρων από τους οποίους προμηθεύεται ναρκωτικά.
Ο 34χρονος Ροδίτης από την άλλη υποστήριξε ότι πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα, που του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να καταφύγει στη χρήση ναρκωτικών υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του, στην οικία που φιλοξενούσε τους υπόλοιπους, προέρχεται από 5 δενδρύλλια, που καλλιέργησε ο ίδιος για προσωπική του χρήση.
Τον 34χρονο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κκ. Κ. Σαρρής και  Ακης Δημητριάδης και τον 32χρονο ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρήςχ. Πηγή:www.dimokratiki.gr