Πατέρας κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών!

257
Ανήλικη ασέλγεια

Τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή και της  ασέλγειας μεταξύ συγγενών αντιμετωπίζει ένας πατέρας, σε υπόθεση που θα εξετάσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου την 14η Νοεμβρίου 2016.
Η υπόθεση εισήχθη στο ακροατήριο την 6η Νοεμβρίου 2015 και αναβλήθηκε την 4η Δεκεμβρίου 2015, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων και πριν την απολογία του κατηγορούμενου.
Το δικαστήριο είχε κρίνει συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να κληθούν για κατάθεση η μητέρα του κατηγορούμενου και η μητέρα της μηνύτριας, πρώην συζύγου του αλλά και ένας ψυχολόγος ιατρός, που είχε διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή κρίση.
Στην δίκη είχαν καταθέσει επί διήμερο η μητέρα των παιδιών και 6 μάρτυρες υπεράσπισης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου και ισχυρίστηκαν ότι η εμπλοκή του μεθοδεύτηκε προκειμένου να απομακρυνθεί από τα παιδιά του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος παντρεύτηκε το έτος 2007 και με την πρώην σύζυγό του απέκτησαν δύο κορίτσια. Η οικογένεια αρχικά διέμενε στην Κω, ωστόσο ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την επιθυμία να μετοικήσουν στην Βόρεια Ελλάδα.
Προέκυψε από την προδικασία ότι προκειμένου να το πετύχει, προγραμμάτισε την απόκτηση τρίτου παιδιού ώστε να καταφέρει την μετάθεσή του από δημόσια υπηρεσία, όπου εργαζόταν, ως ηλεκτρολόγος, σε αντίστοιχη θέση στη Βόρεια Ελλάδα.
Η σύζυγός του δεν στάθηκε όμως αρωγός στα σχέδιά του, καθώς δεν επιθυμούσε να αποκτήσει άλλο παιδί, με αποτέλεσμα, όταν τελικά έμεινε έγκυος, να οξυνθούν οι μεταξύ τους σχέσεις από την επίμονη άρνησή της, να μην κρατήσει το παιδί, ενώ μετά την υποβολή της σε άμβλωση, επήλθε κλωνισμός του γάμου τους και μετοίκησε με τα παιδιά στην Κω, σε άλλη κατοικία. Τον Οκτώβριο του 2010 έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια επανασύνδεσής τους και στη συνέχεια η σύζυγος εγκαταστάθηκε στην οικία της μητέρας της στη Βόρεια Ελλάδα.
Τον Ιούνιο του 2012, τα δύο παιδιά λογομάχησαν και το ένα επιχείρησε να ασελγήσει στην αδελφή της.
Η κατηγορία στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε πραγματογνωμοσύνη, που διενεργήθηκε αλλά και σε κοινωνική έρευνα.
Ο κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι όσα αναφέρει η μητέρα των παιδιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι ότι επιχειρεί να τον αποκόψει από αυτά και να αποκλείσει κάθε επικοινωνία τους.
Επικαλέστηκε εξάλλου σειρά από ιατρικές γνωματεύσεις, και πραγματογνωμοσύνες, που διενήργησε ο ίδιος, ενώ «πυροβόλησε» την αξιοπιστία εκείνων που θεωρήθηκαν επιβαρυντικές εις βάρος του. Πηγή:www.dimokratiki.gr