Εξετάζεται η μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

158
Εξετάζεται η μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία

 Την επανεξέταση του ποσού του προστίμου που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις για αδήλωτη εργασία φαίνεται πως εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε επίκαιρη ερώτηση το πρωί της Παρασκευής του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι το πρόστιμο αυτό που επιβάλλεται σήμερα και ανέρχεται σε 10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο καταλήγει να είναι ανείσπρακτο και για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο μελετάται το θέμα και «θα το δούμε μαζί με τα πρόσθετα μέτρα για τη φοροδιαφυγή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιο υπουργός. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κόκκαλης, χαρακτήρισε εξωπραγματικό το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία, προτείνοντας το ποσό αυτό να μειωθεί στα 3.000 ευρώ.

www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!