Ολάντ: Ενδείξεις διαφυγής των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη – Φόβοι για ανασύνταξή τους στη Ράκα

174

Υπουργοί εξωτερικών και διπλωμάτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, συναντώνται στο Παρίσι για να συζητήσουν τις δυνατότητες αποκατάστασης της ειρήνης και σταθερότητας στη Μοσούλη, μετά την επιχείρηση

εκδίωξης του ISIS από το προπύργιό του στο Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διαφεύγουν ήδη από τη Μοσούλη, το προπύργιό τους στο Ιράκ, προς τη Ράκα της Συρίας και ότι πρέπει να γίνει το παν για να μην επιτραπεί η ανασύνταξή τους εκεί, κατά την έναρξη της συνάντησης υψηλού επιπέδου στο Παρίσι με θέμα το πολιτικό μέλλον της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ.
«Οφείλουμε να είμαστε υποδειγματικοί στο επίπεδο της καταδίωξης των τρομοκρατών που εγκαταλείπουν τη Μοσούλη και κινούνται προς τη Ράκα». Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτοί που βρίσκονταν στη Μοσούλη εξαερώνονται», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Οι ιρακινές δυνάμεις που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος προωθούνται «ταχύτερα από το προβλεπόμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι παρεμβαίνοντας με τηλεδιάσκεψη από τη Βαγδάτη στη συνάντηση του Παρισιού.
Οι ιρακινές δυνάμεις «προωθούνται ταχύτερα από τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό μας» προς τη Μοσούλη, δήλωσε ο ιρακινός πρωθυπουργός.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!