Χίος: Μπλόκο στην κατασκευή κέντρου κράτησης στο Μερσινίδι από τη Μητρόπολη

264
Αποτέλεσμα εικόνας για Χίος: Μπλόκο στην κατασκευή κέντρου κράτησης στο Μερσινίδι από τη Μητρόπολη

Τη διακοπή των εργασιών δημιουργίας του ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου  αποφάσισε να ζητήσει η Μονή Μερσινιδίου

Με απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της που επικυρώθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Χίου γίνεται προσπάθεια να διακοπούν οι εργασίες δημιουργίας ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου στο Μερσινίδι. Με την απόφαση αυτή καταγγέλλεται το χρησιδάνειο που είχε συναφθεί προ ετών με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και ζητείται πίσω ο χώρος που παραχωρήθηκε.

Οι εργασίες που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν στο Μερσινίδι προϋπολογισμού 72.165 ευρώ περιλαμβάνουν την υπερύψωση της υφιστάμενης περίφραξης κατά ένα μέτρο (από 2,5 μέτρα σε 3,5), την ανακαίνιση των δαπέδων στους υφιστάμενους οικίσκους, χρωματισμοί, επισκευές της τοιχοποιίας και ανακαίνιση υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μονής Κώστα Βεργίνα, η απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου λήφθηκε το απόγευμα της Τρίτης και επικυρώθηκε και από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως έρχεται ως συνέπεια της μη τήρησης των όρων του χρησιδανείου. Η βασικότερη αθέτηση αφορά τον όρο που προβλέπει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώνεται το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής το οποίο θα πρέπει και να συναινεί.

«Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση της Μονής για τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας. Ήδη σήμερα αποστείλαμε εξώδικο στην Αστυνομία και θα καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες», ανέφερε ο κ. Βεργίνας μιλώντας στη Χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης».

PROTOTHEMA