Αρχές Νοεμβρίου ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας

301

Θα φιλοξενηθούν στα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στις γειτονικές περιοχές

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινούν το σχολείο τα προσφυγόπουλα στη Μυρσίνη Ηλείας
Αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται να πάνε σχολείο περίπου 50 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της

Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Σχετικά με το που θα γίνει η σχολική εκπαίδευση των παιδιών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι θα φιλοξενηθούν στα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στις γειτονικές περιοχές των Λεχαινών, της Ανδραβίδας, της Κάτω Παναγιάς – Κυλλήνης και του Νεοχωρίου.
Όμως, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, για τα δημοτικά που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, διότι, όπως είπε, αυτό εξαρτάται από τον τελικό αριθμό των παιδιών που θα θελήσουν να πάνε σχολείο.
Όσον αφορά το ωράριο των μαθημάτων, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε ότι έχει προκριθεί η απογευματινή λειτουργία, δηλαδή από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.
Στη συνέχεια, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα πάνε καλά τα πράγματα και δεν θα έχουμε εντάσεις», προσθέτοντας πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, τόσο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσο και από την Υγειονομική περιφέρεια, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.
Επίσης, ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί, μέσω προσφορών, ένας ειδικός χώρος μέσα στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σαν μελετητήριο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να μελετούν.
Στο μεταξύ, με αφορμή την φιλοξενία οικογενειών προσφύγων σε ξενοδοχείο στο Ρίο της Πάτρας, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι θα υπάρξει μέριμνα για την σχολική εκπαίδευση των παιδιών.
 newsbeast.gr