Ξεκινά η δίκη μαθητών για κατάληψη σχολείου της Θεσσαλονίκης

394
Ξεκινά η δίκη μαθητών για κατάληψη σχολείου της Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σήμερα η δίκη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους.
Οι γονείς τους είναι και αυτοί κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας

ανηλίκων.

Στο πλευρό τους έχουν την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση-κάλεσμα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων:
Τον Σεπτέμβρη του 2015 η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, βασιζόμενη σε έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, έστειλε στον ανακριτή 13χρονα παιδιά. Το «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν να οργανώσουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, για ένα καλύτερο σχολείο. Οι γονείς τους, παράλληλα, κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανήλικων.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτώβρη 2016, δικάζονται οι 13χρονοι μαθητές παρά την κατάργηση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!
Αποκαλύπτεται, για άλλη μία φορά, η ευθύνη και η υποκρισία της κυβέρνησης που σέρνει στα δικαστήρια τους μαθητές 1 χρόνο μετά το «έγκλημά τους», ρίχνει χημικά στους παππούδες τους και την ίδια στιγμή αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής 3 χρόνια μετά.
Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί κάποιους. Οι μαθητές διώκονται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν, για να σκύβουν απογοητευμένοι και φοβισμένοι το κεφάλι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει. Για μας αξίες όπως: Αλληλεγγύη — αλληλοσεβασμός — κοινοί αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι στάση ζωής. Δεν είναι δυνατόν να ασκείται τρομοκρατία, δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με την εποπτεία εισαγγελέων.
Ως γονείς έχουμε την υποχρέωση να συνεργαζόμαστε με τα παιδιά μας και να σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά τους.
Ως γονείς έχουμε την απαίτηση να κάνουν το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί για να διαμορφώσουμε πάνω από όλα ελεύθερους αυριανούς πολίτες που δεν θα φοβούνται να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Ζητάμε:
να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη κατά των μαθητών και γονιών
Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο
Καμία ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές την Πέμπτη, 27 Οκτώβρη 2016, 9:00 π.μ.στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Γρ. Τύπου
Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων
Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
THOUSANDNEWS.