Για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού οι δύο άνδρες – Για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο η μητέρα της τετράχρονης που βρήκε φρικτό θάνατο και κατακρεουργήθηκε από τον πατέρα της και τον φίλο του το Πάσχα του 2015
Με ισόβια απειλούνται, σύμφωνα με την απόφαση (επί της ενοχής) που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι για την φρικτή υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015 μέσα στο σπίτι της στη Μιχαήλ Βόδα.
Ειδικότερα, δικαστές και ένορκοι έκριναναν ενόχους τον πατέρα της 4χρονης Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας) όπως και τον Νικολάι Αχμεντόφ (Νίκι) για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβρηση νεκρού από κοινού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη. Αν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους τότε τα ισόβια θα αποτελέσουν <μονόδρομο > για τα μέλη του δικαστηρίου.
Οι δυο άντρες, σύμφωνα με την κατηγορία δολοφόνησαν και τεμάχισαν την 4χρονη και στη συνέχεια πέταξαν τα μέλη της στα σκουπίδια. <Ο ένας έκοβε (ο Σάββας), ο άλλος πέταγε (ο Νικολάι) στα σκουπίδια τα μέλη του παιδίου> είχε αναφέρει στην πρότασή της πρός το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή τους.
Σε ό,τι αφορά την μητέρα της Άννυ, που επίσης είναι κατηγορούμενη στη δίκη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο( 4-3), κατα πλειοψηφία έκρινε ότι είναι ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και αντίθετα αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ψευδορκία.
Εισαγγελέας: Είναι ψυχροί και αμετανόητοι
Στη συνέχεια οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με εξαίρεση την υπεράσπιση του Στανισλάβω Μπακατζίεβ, ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.
Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του Νικολάι Αχμεντόφ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυτνικό του προτέρου εντίμου βίου και της έμπρακτης μετανοίας <γιατί με τη συμπεριφορά του και τις καταθέσεις του στις βουλγαρικές αρχές βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος>.
Για την μητέρα της Άννυ, ο συνήγορος της ζήτησε της ανανωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελαττηρίων.
Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζητήσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφυρντικό στους δυο κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: <Τους έκρινα αμετανόητους. Ο τεταρτός κατηγορούμενος, (Νικολάι) σύμφωνα με το συνήγορο του βοήθησε για την εξιχνίαση. Αυτό δεν είναι αληθές. Η έρευνα ξεκίνησε μέχρι που βρέθηκε το αίμα της Άννυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούσαν το έγκλημα της αραπαγής ανηλίκου. Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος με μεγάλη δυσκολία έδωσε μια κατάθεση….Και και οι δυο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επαγγελμα. Δηλαδή τι να πω ότι οι δυο κατηγορούμενοι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία; να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυτνικά. Είναι αμεατνοήτοι, ψυχροί ψύχραιμη και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη>.