Προσδοκία στο Mega για ΑΜΚ – πληρωμές

178
Προσδοκία στο Mega για ΑΜΚ – πληρωμές - Κεντρική Εικόνα

Οι πληροφορίες που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το «SECRET» σχετικά με το Mega και την πιθανότητα, αναλόγως των εξελίξεων, να γίνει τελικά η

πολυσυζητημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Τηλέτυπου, που αναγγέλθηκε πολλές φορές, αλλά δεν έγινε ποτέ, αποτέλεσαν κυρίαρχο θέμα συζητήσεων στη Μεσογείων.

Μάλιστα, από το λογιστήριο της εταιρείας κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι την Παρασκευή, επρόκειτο να γίνει συνάντηση με τις τράπεζες, για να ανοίξουν κάποιοι λογαριασμοί του καναλιού, προκειμένου να δοθεί έστω και ένα ποσό από τα χρωστούμενα σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι εδώ και έξι μήνες απλήρωτοι. Η προσδοκία που καλλιεργείται και προέρχεται, λένε οι πληροφορίες, από την επικεφαλής του λογιστηρίου είναι πως, εφόσον ο Νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός επί της ουσίας του, δύο από τους μετόχους (Βαρδινογιάννης-Μπόμπολας) θα προχωρήσουν σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Οι ίδιες διαρροές κάνουν λόγο και για ενδεχόμενη εμπλοκή άλλου επιχειρηματία.
Μάλιστα, όσοι προχωρούν στις συγκεκριμένες διαρροές φροντίζουν να τις «σπρώχνουν» και στο κλειστό γκρουπ στο facebook των εργαζομένων στο κανάλι, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να συγκινούν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα ο σταθμός να συνεχίζει να είναι άδειος.
Αν και ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν κάνει επίσχεση είναι μειοψηφικός σε σχέση με το σύνολο, ελάχιστοι κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Mega, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο στις ειδήσεις εξυπηρετείται πλέον μόνο τις καθημερινές για λίγες ώρες και από μία μόνο τηλεφωνήτρια.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα διευθυντικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Καψής, οι οποίοι είχαν εταιρικά αυτοκίνητα τα οποία το Mega είχε προμηθευτεί με leasing, τα επέστρεψαν το προηγούμενο διάστημα, καθώς είχαν προκαλέσει κακεντρεχή σχόλια από συναδέλφους τους.
Ενα πεδίο αναταραχής που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες είχε να κάνει και με την «απειλή» που κυκλοφόρησε και πάλι από το λογιστήριο ότι όσοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ακόμα κι αν καταβληθούν χρήματα, θα μείνουν απλήρωτοι. Το θέμα προκάλεσε ένταση, με αποτέλεσμα να διαψευστεί επισήμως από τους αρμοδίους, προκειμένου να μη γίνουν επεισόδια όπως αυτά που έγιναν στο παρελθόν στο κανάλι, όταν η παρουσία του κόσμου ήταν μεγαλύτερη.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ