Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 150 χιλ. ευρώ σε 60χρονο για παιδική πορνογραφία

185

Η υπόθεση εκδικάσθηκε τέσσερα χρόνια μετά, στις Δικαστικές αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας

Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 150 χιλ. ευρώ σε 60χρονο για παιδική πορνογραφία
Χρηματική ποινή χωρίς προηγούμενο επέβαλλε χθες το μεσημέρι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που απασχόλησε το

έτος 2012, την κοινωνία του Πύργου, με κατηγορούμενο έναν 60χρονο άνδρα από την ευρύτερη περιοχή.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία
Η ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο χθες για την συγκεκριμένη υπόθεση, είναι τρία χρόνια με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150 χιλ. ευρώ, απόφαση «καταπέλτης», τουλάχιστο ως προς το κομμάτι της χρηματικής ποινής, πάνω στην οποία ήδη ασκήθηκε έφεση.
Η υπόθεση, που εκδικάσθηκε τέσσερα χρόνια μετά, στις Δικαστικές αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, αφορά, την διαπίστωση από τις διωκτικές αρχές, πως ο 60χρονος που κατηγορείται για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, είχε κατεβάσει αρχεία – φωτογραφίες – με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του και είχε συλληφθεί τότε από τους αστυνομικούς. Στα ίχνη του αδικήματος, είχε φτάσει ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, σύμφωνα με πηγές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.
Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com