Δωρεάν στήριξη δανειοληπτών σε 30 κέντρα ανά τη χώρα

498
Δωρεάν στήριξη δανειοληπτών σε 30 κέντρα ανά τη χώρα

Την δωρεάν παροχή συμβουλών σε υπερχρεωμένους επιχειρηματίες και πολίτες μέσα από 30 κέντρα ανά τη χώρα προανήγγειλε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου

Οικονομίας στο πλαίσιο των εγκαινίων  της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Συμβουλές σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη “η νέα Γραμματεία για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους είναι ένας θεσμός στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι δανειολήπτες για να βρίσκουν λύσεις στα θέματα της διαχείρισης υπερχρέωσης. Επίσης θα έχει, όπως είπε, ισχυρό συμβουλευτικό ρόλο προς την αντίστοιχη Διυπουργική Επιτροπή Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες μπορεί να βελτιώνουν όλο το θεσμικό πλαίσιο, το πληροφορικό σύστημα στο οποίο θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και ταυτόχρονα θα έχει και ένα ισχυρό επιμορφωτικό χαρακτήρα προς όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται.
“Το πρόβλημα μπροστά μας είναι δεδομένο. Πρέπει να υπάρξει απομείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Είναι συστατικό στοιχείο της ανάκαμψης της οικονομίας. Πλέον είναι όλα τα εργαλεία διαθέσιμα” επισήμανε. 
Ο υπουργός παρουσίασε τον Ειδικό Γραμματέα Φώτη Κουρμούση ο οποίος μίλησε για “δύσκολο έργο”.
Αναφέρθηκε σε  μία “υπηρεσία που θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και στην επιχείρηση, να τον βοηθήσουμε να διαχειριστεί τα χρέη του”.
Προανήγγειλε τα 30 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης Δανειοληπτών στα οποία “θα μπορεί να προσέρχεται ο κόσμος και δωρεάν να λαμβάνει συμβουλές και να τον βοηθούν”.
Αναφέρθηκε και σε νέο site ενημέρωσης. Για τους τοπικούς φορείς είπε “δεν ερχόμαστε να τους ανταγωνιστούμε, γιατί διαβάζω διάφορα. Να επικουρήσουμε στο έργο τους και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον κόσμο γιατί έχει μεγάλη αγωνία”.
capitalgr